Harta site-ului
Ajutor
Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova”, în atenţia producătorilor agricoli din raionul Dubăsari.
Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova”, în atenţia producătorilor agricoli din raionul Dubăsari.

La Centru Internaţional „Moldexpo”din or. Chişinău, pe data de 1 februarie 2011 a fost inaugurată cea de-a X-a expoziţie naţională „Fabricat în Moldova”, care a reunit peste 314 companii din majoritatea ramurilor economiei naţionale. Expoziţia se desfăşoară în perioada 1-5 februarie. Ea a fost deschisă de către preşedintele CCI, George Cucu care a menţionat că expoziţia devine un eveniment pentru care manifestă interes nu numai producătorii din Republica Moldova dar şi din alte ţări. 

La inaugurare a participat prim-ministrul dl.Vlad Filat, care le-a dorit producătorilor autohtoni,mai multe contracte şi mai mulţi parteneri de afaceri de pretutindeni. 

Este înbucurător faptul că la expoziţia nominalizată participă şi doi agenţi economici din raionul Dubăsari, SRL”Aliment-ulei”din s.Pîrîta,conducător şi proprietar Valeriu Papuc şi ÎI”Sergiu Urîtu”din s. Ustia,conducător şi proprietar S.Urîtu. 

Ambii participanţi au venit la expoziţie cu o gamă largă de produse agricole. 

Întreprinderea cu răspundere limitată „Aliment-ulei” a prezentat 4 feluri de uleiuri, produse din seminţe de floarea soarelui, de nuci, seminţe de struguri şi din germeni de porumb, cu un ambalag diversificat. Un deosăbit interes pentru vizitatorii expoziţiei au prezentat extractele oleaginoase din cătina albă(Oblepihă) şi păducel.Întreprinderea a prezentat produse obţinute de la prelucrarea grîului, cum sînt făina de grîu, tărîţele şi brochinul(macuh) obţinut de la prelucrarea seminţelor de floarea soarelui şi un produs valoros ,confecţionat de întreprindere ca lavaşul armenesc, cunoscut bine în republică. 

Întreprinderea individuală „S.Urîtu”a prezentat vizitatorilor seminţe de ceapă, castraveţi, fasole,cu o gamă largă de soiuri omologate pe teritoriul republicii. Un produs deosebit a fost prezentat viticultorilor şi pomicultorilor care practică oltoirea-pelicula specială,cu capacităţi elastice deosebite pentru înfăşurarea locurilor de oltoire. 

Binenţeles că în raion avem şi alţi producători care ar fi putut prezenta diverse produse de panificaţie, albinărit şi alte produse animaliere. Este de neînţeles pasivitatea conducerii fabricii de conserve din Coşniţa, care dispune de un asortiment divers de conservaţii şi a altor producători din raion. 

Sperăm că buna iniţiativă a dlor V.Papuc şi S.Urîtu nu va fi dată uitării şi va fi urmată în anul viitor de mai mulţi producători din toate ramurile economiei raionului. Iar participanţilor la expoziţia jubeliară din anul curent ,dlor Valeriu Papuc şi Sergiu Urîtu le dorim cît mai mulţi cumpărători şi multe succese în producere. 

În cadrul expoziţiei , la 3 februarie, vor fi făcute publice totalurile concursului „Marca comercială a anului 2010”şi înmînate dinstincţii învingătorilor.V-om fi bucuroşi să-i vedem în lista celor menţionaţi şi reprezentanţii raionului nostru.

    

  

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Expoziţia naţională „Fabricat în Moldova”, în atenţia producătorilor agricoli din raionul Dubăsari. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta