Harta site-ului
Ajutor
Expoziţia Internaţională specializată „MOLDAGROTECH” 2019
Expoziţia Internaţională specializată „MOLDAGROTECH” 2019

În perioada 13-16 martie 2019, Centrul Internaţional de Expoziţii ”Moldexpo”S.A. a găzduit cea de-a XXXVI-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale specializate de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial „MOLDAGROTECH (spring) 2019”, coorganizator al căreia a fost Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului al Republicii Moldova.
Evenimentul a reunit pe un singur spaţiu producători, dealeri, distribuitori, fermieri şi specialişti din domeniu.
Un obictiv important al expoziţiei, care se organizează anual, este dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, În acest context, în cadrul expoziţiei au fost prezentate tehnologii de ultimă generaţie în toate domeniile, precum sisteme de irigare şi alimentare cu apă, maşini pentru lucrări de ameliorare, tehnologii de creştere intensivă a culturilor, etc.
Programul expoziţiei a cuprins briefing, seminare, mese rotunde şi conferinţe. Astfel, la data de 16 martie în cadrul expoziţiei a avut loc conferinţa cu tema „Prezentarea proiectului Programului de dezvoltare şi promovare a agriculturii conservative pentru anii 2020-2025”, la care a participat şi specialistul din cadrul Direcţiei agricultură şi cadastru dl Berzan Mihail. Moderatori ai conferinţei au fost dl Mihai Rurac, consultant independent şi dl Marin Grama, consultant superior (MADRM). Despre avantajele şi dezavantajele acestui Proiect s-au expus reprezentanţi de la Institutul de pedologie, Agrochimie şi Protecţie a solului „Nicolae Dimo”, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, fermier din Germania, etc.
Spre final de eveniment a avut loc decernarea învingătorilor Concursului internaţional „Util pentru Moldova”, startul căruia a fost dat de către dl Ciubuc Nicolae, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării regionale şi Mediului.
 
Mihail BERZAN,
         specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Expoziţia Internaţională specializată „MOLDAGROTECH” 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta