Harta site-ului
Ajutor
Executarea planului de activitate a Fondului Local de Susţinere Socială a Populaţiei
Executarea planului de activitate a Fondului Local de Susţinere Socială a Populaţiei

În cadru realizării acţiunilor pentru comemorarea deportărilor în masă şi în scopul ameliorării situaţiei materiale a foştilor deportaţi şi deţinuţi politici din raionul Dubăsari, Consiliul de administrație al Fondului local de susținere social a populației Dubăsari, preşedinte dl. Gr. Policinschi, a stabilit prin decizia nr. 11 din 27 iunie 2012 acordarea ajutoarelor materiale unice în cuantum de 500 lei titularilor menţionaţi.

Secţia executivă al fondului local de susţinere socială a populaţiei Dubăsari a examinat demersurile parvenite de la Comisiile locale cu privire la distribuirea ajutoarelor materiale împreună cu listele titularilor de aceste ajutoare cu anexarea copiilor autentificate ale certificatelor de reabilitare şi a actului de identitate. Ajutoarele sus menţionate vor fi distribuite la 13 beneficiari în sumă totală de 6500 lei pîna la data de 6 iulie anul curent.

Zilele acestea, comemorăm un eveniment tragic din istoria noastră. Cu 63 de ani în urmă, Republica Moldova a trăit adevărate scene de coşmar. În zilele de 5–7 iulie 1949, a avut loc cel mai mare val de deportări de pe teritoriul Moldovei. În urma deportarilor, din 1941 şi 1949, din Moldova au fost duşi în exil sute de mii de oameni, cei mai buni gospodari din satele şi oraşele ţării.

Cu regret putem afirma că consecinţele acelor deportări se vor resimţi încă mult timp.


Direcţia Asistenţă Socială

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Executarea planului de activitate a Fondului Local de Susţinere Socială a Populaţiei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta