Harta site-ului
Ajutor
Excursie organizată pentru persoanele cu dizabilități de vedere
Excursie organizată pentru persoanele cu dizabilități de vedere

Anual, începând cu 2014, biroul Organizației Teritoriale Dubăsari a AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” organizează, pentru persoanele cu dizabilități de vedere, excursii la locuri sfinte, monumente cu valoare istorică și culturală din țară.
La data 14 iunie curent a fost organizată o excursie la monumentul  ,,Lumânarea Recunoștinței” și Cetatea Soroca, filiale ale Muzeului de Istorie și Etnografie din or. Soroca. La această măsură culturală au participat 21 persoane, persoane cu dizabilități de vedere și membri ai famliilor.
Cu toate că, unii din participanti au obosit urcând cele 655 de trepte până pe piscul unui deal de la Soroca, unde este ridicat monumentul ,,Lumânarea Recunoștinței”, efortul depus merită. Monumentul este construit din piatră, în formă de lumânare cu o capelă înăuntru, ce are înălțimea 29,5 m.  Acest monument național  este un simbol al poporului moldovenesc, simbol al speranței noastre care ne luminează calea spre viitor. Fiecare participant la excursie a aprins câte o lumânare în speranță că Bunul Dumnezeu le va îndeplini dorința.
Apoi au mers la Cetatea Soroca care este una dintre cărțile de vizită ale Republicii Moldova. Ghid a fost dl Nicolae Bulat, cercetător, director al Muzeului de Istorie și Etnografie. Participanții la excursie au făcut cunoștință cu istoria Cetății Soroca.
Această excursie a fost organizată cu susținera Președintelui raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, Consiliului raional Dubăsari și suportul sponsorial al dlui Ozay Ylmaz, directorul S.R.L. ,,Salt Confort” din com. Coșnița, pentru ce le aducem sincere mulțumiri.
Sperăm că gestul onest, de sponsorizare a activităților persoanelor cu dizabilitate de vedere, din partea dlui Ozay Ylmaz va fi urmat și de alți agenți economici locali. Fiindcă conform Planului de activitate al biroului OT Dubăsari AO ANM pe a. 2017, urmează participarea la mai multe activități cultural-sportive.
Organizarea unor astfel de activități, pentru persoanele cu dizabilități de vedere, celor cu venituri modeste, contribue la îmbogățirea personală a cunoștințelor prin explorarea unor locuri noi, întăresc comunicarea și relațiile dintre membrii asociației, sprijină respectul de sine și încrederea în sine, crește bunăstarea socială și reduce stresul, contribuie la încadrarea lor pe deplin în societate.
                                                                                                                            Anatolii NAGHIȚ,  
Președintele OT Dubăsari AO ANM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Excursie organizată pentru persoanele cu dizabilități de vedere - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta