Harta site-ului
Ajutor
Examenele de BAC - întrebări şi răspunsuri ...
Examenele de BAC - întrebări şi răspunsuri ...

   M. Eminescu afirma: „Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii”şi vizavi de citatul eminescian fiecare elev-absolvent când încheie o treaptă de şcolaritate susţine un şir de examene care demonstrează competenţele obţinute la diferite discipline de studiu, şi, în cheia examenelor, absolvenţii demonstrează odată în plus că şcoala e primul examen de viaţă.
   Examenele de absolvire a gimnaziului au funcţia de certificare a nivelului de cunoştinţe şi competenţe de bază ale elvilor la finele acestei trepte de învăţământ şi sunt organizate în temeiul Legii Învăţământului, articolele 19,50, iar cele de absolvire a liceului sunt organizate în baza art. 20 alin. 6),9), art. 50 alin 3) din Legea nr. 547 din 21.07.1995.
   De multe ori absolvenţii se înarmează cu un „arsenal” înreg de mijloace ce demonstrează competenţa copiatului, care, până la urmă, se dovedeşte a fi inclusă în categoria artelor.
   Dragi absolvenţi! Arta copiatului anul acesta nu va putea fi demonstrată şi nici nu încercaţi s-o faceţi, deoarece camerele de luat vederi nu vă vor permite s-o demonstraţi, mai mult decât atât, apare riscul ca să pierdeţi un an pentru a veni în sesiunea repetată.
   În raionul Dubăsari anul acesta sunt 350 de candidaţi pentru susţinerea testării naţionale pentru absolvirea treptei primare şi 18 candidaţi în LT „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Grigoriopol; 412 candidaţi în instituţiile preuniversitare din raionul Dubăsari pentru absolvirea gimnaziului, şi 8 candidaţi în LT „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Grigoriopol, 148 de candidaţi pentru absolvirea ciclului liceal profil realist cu instruirea în limba română şi 10 candidaţi , pr. realist cu instruirea în limba rusă, 86 de candidaţi la profilul umanist cu instruirea în limba română şi 8 candidaţi la profilul umanist cu instruirea în limba rusă din instituţiile preuniversitare din raionul Dubăsari şi 13 candidaţi pr. realist şi 7 candidaţi pr. umanist în LT „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Grigoriopol.
   Fiecare candidat a studiat METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A EXAMENELOR DE ABSOLVIRE A GIMNAZIULUI ŞI A LICEULUI, mai mult decât atât a şi semnat în procesul verbal pentru confirmarea acestui fapt şi, cred nu va risca nici într-un caz să încalce „Metodologia...” atunci când va fi pus în faţa camerelor de luat vederi.
V. Tolstenco, SP PÎP, DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Examenele de BAC - întrebări şi răspunsuri ... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta