Harta site-ului
Ajutor
Examenele de absolvire - rezultatul muncii şcolare ...
Examenele de absolvire - rezultatul muncii şcolare ...

Sesiunea de bază a examenele de absolvire s-a încheiat... Examenele de absolvire a gimnaziului / liceului s-au desfăşurat în perioada 3 – 17 iunie 2016. Absolvenţii treptelor gimnaziale au susţinut examene la: Matematică, Limba de instruire, Istoria românilor şi universală, Limba engleză (1 candidat din sesiunea 2015), şi liceale: Limba şi literatura română (alolingvi), Limba străină, (franceză, engleză, germană), Limba de instruire (română şi rusă), disciplina de profil pentru realişti – Matematica, iar pentru umanişti – Istoria românilor şi universală şi disciplinele la solicitare: Matematica (umanişti), Istoria românilor şi universală (realişti), Geografia, Chimia, Biologia, Informatica, Fizica). 
La ultimul examen pentru absolvirea liceului în Centrul de Bacalaureat – gimnaziul Marcăuţi am fost onoraţi de prezenţa reprezentantului Ministerului Educaţiei în persoana Domnului Tiron Ştefan. 
În sesiunea 2016 sunt doi candidaţi la treapta gimnazială cu note insuficiente la disciplina Matemarica şi unul la disciplina Istoria românilor şi universală. Toate probele de examen au fost organizate în scris, în baza testelor elaborate de către colaboratorii Agenţiei pentru Curriculum şi Evaluare din cadrul Ministerului Educaţiei. În sesiunea de bază au fost admişi la examene de absolvire a gimnaziului 307 candidaţi şi pentru absolvirea liceului 200 de candidaţi. 
Actele ce confirmă absolvirea ciclului gimnazial şi liceal permit absolvenţilor înmatricularea la licee, şcolile de meserii, colegii, învăţământul superior, într-un cuvânt, absolvenţilor li se permite de a fi înmatriculaţi într-o instituţie de învăţământ care le va asigura o profesie de a-şi croi drumul în viaţă. Munca depusă în cei nouă şi doisprezece ani de studii asigură soarta fiecărui absolvent.
La 26 iunie, Direcţia Învăţământ General va ridica rezultatele de la examenele de absolvire a liceului şi la 27 iunie rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat. Candidaţii vor avea posibilitatea de a-şi analiza testele şi de a depune cereri la contestare. Depunerea cererilor pentru contestarea testelor de bacalaureat se va efectua timp de 48 de ore. Toţi absolvenţii rămân în aşteptarea rezultatelor muncii depuse timp de nouă şi doisprezece ani.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Examenele de absolvire - rezultatul muncii şcolare ... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta