Harta site-ului
Ajutor
Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate
Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate

La data de 29 ianuarie 2019, în incinta L.T. "N. Gogol", Chişinău s-a desfăşurat un seminar de instruire a responsabililor de administrarea bazelor de date a candidaţilor la examenele de absolvire 2019. Responsabilii de organizarea şi desfăşurarea examenelor din cadrul Direcţiilor de învăţământ din republică au parcurs un şir de instrucţiuni utile în scopul organizării şi desfăşurării eficiente (fără încălcări) a examenelor din sesiunea 2019. 
S-a efectuat un parcurs pe Ordinul Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării nr. 1416 din 21.09.2018 Cu privire la aprobarea Programului de desfăşurare a sesiunii de examene 2019. De asemenea, au fost reamintite stipulările Ordinului Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova nr. 157 din 25 martie 2015 referitor la acordarea notei "10" (zece), din oficiu, la proba de examen la limba străină din cadrul examenului de Bacalaureat pe baza certificatelor cu recunoaştere internaţională. Acte normative cu referire la examenele naţionale de absolvire. S-au expus responsabilităţile persoanelor în completarea Bazei de Date SAPD cu referire la datele despre candidaţii de la examenele de absolvire şi verificarea acestor date. Drepturile şi oferirea condiţilor speciale de examene pentru candidaţii cu CES.
Responsabilitatea pe care o poartă membrii Comisiilor Republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, dar şi gimnaziale în teritoriu. Misiunea pe care o au Comisiile raionale de examene, Centrele de Bacalaureat, asistenţii în sălile de examene. La 20, 21, 22 februarie a.c. se vor organiza şi desfăşura Testările pe eşantion reprezentativ pentru toate treptele de şcolaritate rezultatele cărora vor servi un sondaj preventiv pentru eficientizarea conţinuturilor testelor de examene.

Violeta NAKAI, şef Secţie Politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta