Harta site-ului
Ajutor
Examenele de absolvire a gimnaziului denotă rezultatul muncii de 9 ani de studii
Examenele de absolvire a gimnaziului denotă rezultatul muncii de 9 ani de studii

Examenele de absolvire a gimnaziului s-au desfăşurat în perioada 4 – 14 iunie. Absolvenţii treptei gimnaziale au susţinut examene la: matematică, limba de instruire, istorie şi au rămas doi candidaţi din sesiunea 2011 cu susţinerea examenului la  limba  străină  (franceză).  Toate probele de examen au fost organizate în scris, în baza testelor elaborate de către  colaboratorii AE  din cadrul ME. În sesiunea de bază au fost admişi la examene 454 de candidaţi la matematică, 453 de candidaţi la limba de instruire, şi tot 453 de candidaţi la istorie. Un absolvent din cei susnumiţi a avut nevoie de instruire specială din cauza sănătăţii şi care, de asemenea, a  susţinut examenele de absolvire a gimnaziului. Din candidaţii susnumiţi 

ce au susţinut examenele în sesiunea de bază nu au reuţit să ia note pozitive: la matematică – 7 absolvenţi, la limba de instruire – 7 absolvenţi şi la istorie 5 absolvenţi.  În sesiunea repetată au susţinut examenele toţi candidaţii ce s-au prezentat. Din  doi restanţieri din sesiunea 2011 la examenul de limba franceză s-a prezentat doar unul şi a obţinut notă pozitivă.

     Atestatul de absolvire a ciclului gimnazial e un document ce permite  absolvenţilor înmatricularea la licee,  la colegii, şcolile de meserii, într-un cuvânt ,  copiilor li se permite de a căpăta o profesie de a-şi croi drumul în viaţă şi de sârguinţa  depusă în cei nouă ani de studii depinde  şi soarta fiecărui absolvent.

                                                                                                      Braducean L., Şef  DGÎTS.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Examenele de absolvire a gimnaziului denotă rezultatul muncii de 9 ani de studii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta