Harta site-ului
Ajutor
Examenele de absolvire 2012
Examenele de absolvire 2012

            În perioada 4-19 iunie,  conform Ordinului Ministerului Educaţiei Nr 905 din 14 noiembrie 2011, în întreaga republică se desfăşoară examenele de absolvire a gimnaziului şi a liceului.

Clasele gimnaziale din raion vor demonstra cunoştinţe la următoarele discipline de studii:

Matematica – 7 iunie;

                Limba de instruire – 11 iunie;

                Istoria – 14 iunie.

Clasele liceale vor demonstra competenţe la următoarele discipline de studii:

Limba şi literatura română (alolingvi) – 5 iunie;

Limba de instruire – 8 iunie;

Limba străină – 12 iunie;

Matematica (R) şi Istoria (U) – 15 iunie;

Disciplinele la solicitare – 19 iunie.

La treapta gimnazială în raionul Dubăsari sunt 436 de candidaţi şi 16 candidaţi în Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt”, Grigoriopol. S-au instituit 3 centre de Bacalaureat:

      1.      Gimnaziul Marcăuţi,  în care vor susţine examenele de absolvire a liceului absolvenţi din Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” Molovata cu 12 candidaţi la profilul real şi 16 – profil umanist; Liceul Teoretic Holercani cu 18 candidaţi – profil real şi 15 candidaţi  profil umanist, în total 61 de candidaţi.

      2.      Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Dubăsari în care vor susţine examenele absolvenţii din Liceul Teoretic „Vlad Ioviţa” Cocieri cu 19 candidaţi profil real şi 27 – profil umanist şi Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” cu 46 de candidaţi profil real cu limba de instruire română, 10 candidaţi profil real cu limba de instruire rusă şi 15 candidaţi la profil umanist. În total, în centru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” – 117 absolvenţi.

3.      Gimnaziul Pîrîta în care vor susţine examenele de absolvire a liceului absolvenţii din trei instituţii liceale:

a.       Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt” Grigoriopol cu 16 candidaţi profil real şi 6 – profil umanist;

b.      Liceul Teoretic Doroţcaia cu 16 abslovenţi profil real şi 17 absolvenţi profil umanist;

c.       Liceul Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa cu 23 absolvenţi profil real şi 13 absolvenţi profil umanist.  În total,  în centru de BAC Pîrîta – 91 de absolvenţi.

Vor absolvi liceul 160 de candidaţi la profil real şi 109 – profil umanist.

Anul acest, spre deosebire de anul trecut, în procesul de desfăşurare a examenelor de absolvire au intervenit mai multe schimbări: prin urmare, se va organiza sesiunea repetată pentru elevii care vor  obţine note negative în ciclul liceal şi cel gimnazial. Pentru liceu Centrul  de susţinere a examenelor repetate  va fi în or. Chişinău, pentru absolvirea ciclului gimnazial, de asemenea se va forma un Centru extern, în LT „Ion Creangă”, Coşniţa. Un alt element de noutate e că şi elevii, şi părinţii, şi cadrele didactice, şi membrii comisiilor de Examene au studiat minuţios Metodologia de Organizare şi Desfăşurare a Examenelor de absolvire a gimnaziului şi a liceului şi au semnat în Procese Verbale drept confirmare a acestui fapt. Elevii absolvenţi ai gimnaziului şi al liceului au semnat câte o Declaraţie care confirmă că nu au dreptul de a avea, în timpul examenelor, telefoane mobile, aparate audio, video şi alte  obiecte cu destinaţie digitală.

 

Şef DGÎTS Dubăsari    L. Braducean.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Examenele de absolvire 2012 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta