Harta site-ului
Ajutor
Examene de absolvire 2013
Examene de absolvire 2013

L. Blaga  afirma: „Minunea marilor izbânde şi a frumoaselor realizări nu se face decât prin noi înşine”. Examenele de absolvire, fie a treptei gimnaziale, fie a treptei liceale, permit verificarea cunoştinţelor, demonstrarea capacităţilor de analiză, sinteză, rezolvare  pe care le deţine absolventul  întru rezolvarea testelor de capacitate sau BAC. În sesiunea 2013 în clasele gimnaziale, conform listelor, la disciplina Matamatica au susţinut examenul 397 de candidaţi dintre care: pe note  negative – 18 absolvenţi, note de 5 – 97, note de 6 – 67, note de 7 – 77, note de 8 – 77, note de 9 – 30, note de 10 – 31, La Limba  şi literatura română au  susţinut examenul  din 397 de candidaţi dintre care pe note de 5 – 88 de  absolvenţi, note de 6 – 83 de absolvenţi, note de 7 – 107 absolvenţi, note de 8 – 82 de absolvenţi, note de 9 – 30 de absolvenţi şi note de 10 – 7 absolvenţi. La disciplina şcolară Istoria au susţinut examenul 393 de candidaţi dintre care pe note de: 5 – 26  de candidaţi, note de 6 – 69  candidaţi, note de 7 – 159  candidaţi, note de 8 - 105 candidaţi, note de 9 – 32 de  candidaţi şi note de 10 – 2  candidaţi.

Examenele de absolvire a gimnaziului s-au desfăşurat în instituţiile preuniversitare din localităţi. Rezultatele obţinute la examenele de absolvire a gimnaziului permit înmatricularea  absolvenţilor în licee, şcoli de meserii, colegii. 

Examenele de bacalaureat  s-au  desfăşurat  în trei Centre de examinare: Gimnaziul Pârâta unde au susţinut examenele absolvenţii din:  LT Doroţcaia, LT „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Grigoriopol şi LT „Ion Creangă” Coşniţa; LT „Mihai Eminescu”, Dubăsari: LT „Vlad Ioviţă”, Cocieri, LT „Mihai Eminescu”, Dubăsari; Gimnaziul Marcăuţi: LT Holercani,  LT „Ştefan cel Mare ”, Molovata.  Examenele s-au desfăşurat conform  Metodologiei  de examene: absolvenţii au fost supravegheaţi de  camere de luat vederi, reprezentanţi de la OSCE,  au monitorizat examenele atât colaboratorii DÎTS cât  şi  reprezentanţi ai ME. Cu părere de rău,  5 candidaţi din liceele raionului Dubăsari au fost eliminaţi din săli din cauză de fraude, ei vor avea dreptul de a susţine examenul  în sesiunea 2014.  Întreg raionul e în aşteptarea rezultatelor  la examenele pentru absolvirea liceului, de notele la examene depinde soarta absolvenţilor.    

            Cu timpul,  trebuie de format conştiinţa  elevilor   de a intra în sălile de examen  pentru a demonstra cunoştinţele personale şi nu ale profesorilor. M. Eliade afirma „Hotărâţi-vă  şi meditaţi asupra singurei  opere    pe care   suntem datori s-o creăm: conştiinţa, personalitatea”, numai printr-o  conştiinţă  lucidă se formează  o personalitate bine marcată.

Tolstenco V.
Sp. pr. DÎTS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Examene de absolvire 2013 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta