Harta site-ului
Ajutor
EVALUARE PRIN DESCRIPTORI – COMPONENTĂ DE BAZĂ ÎN ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN EDUCAŢIE
EVALUARE PRIN DESCRIPTORI – COMPONENTĂ DE BAZĂ ÎN ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN EDUCAŢIE

Douăzeci de cadre didactice din clasele primare au participat la data de 01 noiembrie 2017, la seminarul raional cu tema „Organizarea procesului de evaluare prin descriptori – componentă de bază în asigurarea calităţii în educaţie”. 
În cadrul seminarului s-a discutat despre practica evaluării criteriale prin descriptori, avantajele şi dezavantajele ei. Astăzi se pune accentul pe ceea ce pot face copiii și pe părțile lor bune. Evaluarea criterială prin descriptori le permite elevilor să se bucure de succesele lor, vin cu plăcere la școală și sunt mai motivați și liniștiți din punct de vedere psihologic.
Scopul ECD sau a învăţământului modern este să punem accentul pe dezvoltarea personalității copilului, pentru ca acesta să învețe, în primul rând, conștient. Odată ce de mic învață să se autoevalueze, pe viitor îi va fi mai ușor să facă față provocărilor vieții. Copilul când vine acasă spune ce a făcut la școală și ce a învățat nou și nu pomenește nimic de note.
ECD este nouă pentru învăţătorii de la clasa I, însă cadrele didactice sunt deschise spre nou, gata să implementeze în practică cele aflate la seminar.

Lilia Rusu, specialist în domeniul învățământului primar
Direcția Învățământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

EVALUARE PRIN DESCRIPTORI – COMPONENTĂ DE BAZĂ ÎN ASIGURAREA CALITĂŢII ÎN EDUCAŢIE - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta