Harta site-ului
Ajutor
Euroregiunea "Nistru", lansează Concursul Internațional de desen pentru copii pe tema: "Scopul nostru – bunăstare europenă"
Euroregiunea "Nistru", lansează Concursul Internațional de desen pentru copii pe tema: "Scopul nostru – bunăstare europenă"

Scopul concursului se refeă la Art. 13. - 1. al Convenției ONU cu privire la Drepturile copilului care stipulează: ”Copilul are dreptul la libertatea de exprimare; acest drept cuprinde libertatea de a căuta, a primi si a difuza informații si idei de orice natură, fară să țină seama de frontiere, sub formă orală, scrisă, tiparită sau artistică, sau prin oricare alte mijloace, la alegerea copilului”.

Scopul de bază al concursului -  promovarea creativității  copiilor, atragerea unui cerc larg de copii  pentru a îmbunătăți creativitatea lor prin muncă, ridicarea nivelul intelectual al tinerei generații, definirea principalelor valori europene, a standardelor de viață și punerea în aplicare   a acestora în Ucraina și Republica Moldova.
Principalele obiective ale concursului sunt:

• Promovarea unui sentiment de mândrie  națională  și exprimarea personală prin intermediul desenului legat de  dezvoltarea în continuare a politicii europene pentru viitorul Ucrainei și Republicii Moldova.
• Identificarea și promovarea celor mai bune opere de artă.
Organizatorul concursului este organizația publică internațională "Centrul Regional de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea "Nistru". În mod direct organizarea, desfășurarea și juriul este asigurat de comitetul de organizare.

Participanții la concurs – elevii  instituțiilor școlare din regiunea Vinița (Ucraina) și raioanele Ocnița, Soroca, Dondușeni, Rezina, Florești, Șoldănești și Dubăsari (Republica Moldova), indiferent de tipul lor de proprietate și subordonare.

Participant la concurs poate fi un elev ai școli secundare ale unităților administrative de mai sus.

Concursul se va desfășura în trei categorii: pentru elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale.


Desenul copililor ar trebui să reflecte unul din următoarele subiecte:
• Nistru - râul care unește;
• Ucraina \ Republica Moldova - stat european;
• Eu și familia mea - mergem in Europa
• Euroregiunea "Nistru", în centrul Uniunii Europene.
Numărul  de lucrări elaborate de o persoană se acceptă fără restricții. Desenele prezentate la concurs trebuie sa fie trimise pe adresa poștală.
Pentru participanții din regiunea Vinița:, "Euroregiunea" Nistru ",Cod Poștal-21100, st. Soborna, 70, or.Vinița, Ucraina.
Pentru participanți raioanelor din Republica Moldova: Reprezentanța "Euroregiunii" Nistru ", MD - 3000, str. Ștefan cel Mare, 5 Soroca, Republica Moldova.
Scrisorile trimise pentru participarea  la concurs  trebuie să conțină nota "pentru concurs" pînă la data de 30 aprilie 2013.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să sunați la numărul de telefon:
+38 (0432) 53-09-59 (pentru participanții din regiunea Vinnița)
+373-68 22-12-21 (pentru participanții din raioanele Republicii Moldova)
Rezultatele concursului pentru cel mai bun desen vor fi anunțate în cadrul Zilelor Europei. Decizia juriului va fi considerată definitivă.
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări minore la condițiile de desfășurare a concursului. Modificările vor intra in vigoare din momentul  postării pe site-ul  organizatorilor: www.dniester.eu

Cerințe pentru materialele prezentate la concurs:

Desenele se pot executa pe hîrtie formatul A2, A3, A4.

•  Desenul se realizează în orice stil și material dorit (creion, vopsea, cerneală, marker).
•  Pe o hârtie separată se anexează informația despre autor (numele, prenumele, data nașterii, domiciliu, adresa poștală, numărul de telefon, numele și locația școlii, clasa).
Lucrările prezentate pentru concurs nu vor fi returnate, evaluările ale acestora nu sunt furnizate.

Premierea participanților la concurs:

Câștigătorii concursului din fiecare categorie li se acordă  diplome și cadouri memorabile.
Autorii celor mai bune lucrări din regiunea Vinnița vor primi gratuit foi turistice de vizită la Republica Moldova, iar autorii raioanelor din Republica Moldova vor avea  posibilitatea de a vizita Ucraina.

Instrucţiunile de concurs în limba rusă pot fi descărcate accesînd următorul link: RU.doc

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Euroregiunea "Nistru", lansează Concursul Internațional de desen pentru copii pe tema: "Scopul nostru – bunăstare europenă" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta