Harta site-ului
Ajutor
Euroregiunea “Nistru” la 5 ani de activitate!
Euroregiunea “Nistru” la 5 ani de activitate!

În data de 28 februarie curent a fost organizată adunarea generală a membrilor asociaţiei obşteşti Euroregiunea “Nistru”  cu ocazia marcării a 5 ani de activitate. Preşedintele raionului Dubăsari dnl Grigore POLICINSCHI, care a participat la eveniment, a transmis felicitări membrilor Asociaţiei, urându- le o activitate fructuoasă şi plină de proiecte de success  în continuare.
„Cel mai important pentru noi este ca Euroregiunea "Nistru" să aibă capacitatea să se afirme. Aceşti 5 ani de activitate sunt o experienţă mică pentru noi, şi pentru RM întreagă, dar principalul este să organizăm cât mai multe întîlniri între noi, membrii, întîlniri care ne vor permite să facem schimb de experienţă de lucru între autorităţile publice locale”, a menţionat Grigore POLICINSCHI.
Totodată, preşedintele raionului, a ţinut să sublinieze şi rolul aparte a descentralizării şi dezvoltării relaţiilor de colaborare locale, a structurilor democratice, în baza experienţei de lucru a colegilor noştri din Uniunea Europeană. Astfel participarea la măsuri şi festivităţi comune, cum ar fi cele de ordin cultural-artistic şi sportiv, ar contribui la dezvoltarea relaţiilor de parteneriat între autorităţile publice locale, punîndu-se accent pe dezvoltarea relaţiilor dintre acestea şi asociaţiile obşteşti.  
La ordinea de zi în cadrul acestei şedinţi, au fost puse la discuţie un şir de puncte după cum ar fi, prezentarea rezultatelor activităţii Euroregiunii "Nistru", prezentarea proiectelor noi, întocmirea planului de lucru pentru anul 2017, cât şi alegerea conducerii. La fel membrii organizaţiei date au fost felicitaţi cu o diplomă de mulţumire pentru efortul depus în aceşti 5 ani, din partea dlui Serghei Tatuseac, preşedintele Euroregiunii Nistru.
Euroregiunea "Nistru" a fost creată la 11 aprilie 2012, în baza unui acord al autorităţilor locale din Republica Moldova şi Ucraina, din aceasta fac parte regiunea Viniţa din Ucraina şi şapte raioane din nord-estul Republicii Moldova: Donduşeni, Dubăsari, Floreşti, Ocniţa, Rezina, Soroca şi Şoldăneşti. 
 
 
Tatiana GHERB,
administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Euroregiunea “Nistru” la 5 ani de activitate! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta