Harta site-ului
Ajutor
Etapa raională a concursului republican pe disciplinele de studii s-a încheiat
Etapa raională a concursului republican pe disciplinele de studii s-a încheiat

La data de 10 februarie 2019, în incinta gimnaziului Pârâta s-a încheiat etapa raională a concursului şcolar pe disciplinele de studii. Olimpiada raională s-a desfăşurat la disciplinele şcolare Fizica la care au participat 52 de elevi din clasele a VII-a – a XII-a, Limba şi litaratura rusă (alolingvi), la care au participat 2 elevi din clasele a X-a şi a XII-a din L.T. „Mihai Eminescu”, Dubăsari şi, de asemenea, la Limba şi litaratura rusă (scoala naţională) la care au participat 11 elevi din clasele a IX-a şi care au avut de prezentat atât proba scrisă cât şi cea orală şi Geografia în cadrul căreia au participat 29 de elevi din clele a IX-a - a XII-a. Conform Regulamentului de desfăşurare a Olimpiadelor, elevii din raion, de altfel, şi cei din întreaga republică, au avut a scrie conţinuturile testelor de concurs în săli cu supraveghere video, evenument devenit deja tradiţional de câţiva ani. În fiacare sală de concurs au fost prezenţi câte doi observatori atât din gimnaziul pîrîta, cât şi din alte instituţii preuniversitare. 
În cadrul Olimpiadei raionale desfuşarate astăzi teste unice, elaborate de către colaboratorii Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, au fost propuse la următoarele discipline şcolare: Geografia şi Limba şi litaratura rusă (alolingvi).
Conform Ordinului Direcţiei înăţământ general, Dubăsari 21 de profesori verificatori s-au prezentat pentru a evalua testele de concurs. De asemenea 12 observatori au asistat în timpul scrierii testelor. Eleii din stânga Nistrului care au avut de trecut peste postul vamal neconstituţional s-au deplasat în Centrul olimpic raional fără impedimente. Pe parcursul desfăşurării concursului nu s-au depistat încălcări. Toţi elevii şi profesorii verificatori s-au prezentat fără întârziere. 
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce mulţumiri directorului gimnaziului Pîrîta, Doamnei Verlan Feodora, pentru buna organizare şi desfăşurare a Olimpiadei raionale.

Violeta Nakai – Tolstenco, 
şef Secţie politici educaţionale
şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Etapa raională a concursului republican pe disciplinele de studii s-a încheiat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta