Harta site-ului
Ajutor
Eroul muncii dl Ilie BULAT din Oxentea la 80 ani
Eroul muncii dl Ilie BULAT din Oxentea la 80 ani

Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI a efectuat pe data de 22 iulie curent o vizită în localitatea Oxentea, şi anume în gospodăria d-lui Ilie BULAT, erou al muncii socialiste, care zilele acestea a sărbătorit frumosul jubileu de 80 ani.


La această vîrstă onorabilă, conducerea raionului în comun cu reprezentanţii Direcţiei agricultură şi cadastru, agentul economic din s. Oxentea dl S. Terinte, l-au felicitat cordial pe omagiat, cu urări de sănătate, bunăstare, ani îndelungaţi şi pace în suflet.


După armată în anul 1955, dl Ilie BULAT a revenit la baştină, unde a început cariera s-a de agricultor. Datorită roadei record de tutun obţinută în anul 1965, activînd ca brigadier în brigada de tutun a colhozului din satul natal Oxentea, d-lui Ilie BULAT i se decernează titlul de Erou al Muncii Socialiste. Astfel, la doar vîrsta de 32 de ani, devine cel mai tînăr erou din Moldova. Urmează apoi alegerea dumnealui în calitate de deputat al Sovietului Suprem al RSSM (fiind ales în două mandate) şi al URSS.  


Domnul Ilie BULAT, este cel care a activat pe parcursul a 45 de ani ca conducător de brigadă în colhozul natal şi a obţinut unele dintre cele mai bogate roade de-a lungul anilor. Brigada condusă de dumnealui, cît şi colhozul în întregime, au fost menţionate permanent cu diplome şi alte distincţii de stat.Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Eroul muncii dl Ilie BULAT din Oxentea la 80 ani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta