Harta site-ului
Ajutor
Eroi sunt încă...
Eroi sunt încă...


 - Eroi au fost, eroi sunt încă,
   Viteji şi tari precum o stâncă.
 - Eroi mai sunt, aşa cum spui,
   Dar ce păcat... că sunt statui!
În conformitate cu planul de activitate  al  Direcției Cultură și Turism, pe data de 26 noiembrie 2012, a fost organizată o vizită la Monumentul celor 2 comsomoliști din com.  Coșnița pentru a comemora acești eroi curajoși, care şi-au dat viața pentru Patrie. Eroismul acestor doi comsomolişti: Cioban Grigorii şi Mimie Pavel costă în faptul că la doar vîrsta de 17 ani au furat şi nimicit de la duşmani lista cu familile, care trebuiau să fie omorîte.Soarta lor a fost crîncenă şi crudă, corpurile lor neînsufleţite, fiind găsite într-un grajd de la marginea s. Coşniţa. La comemorare au fost prezenți zece elevi: Ivanov Elena, Chels Marina, Țîgulea Daniela, Iacovlev Victoria, Valcineț Natalia, Cebotenco Iana, Țanga Dorina, Croitor Ion, Mîndra Ecaterina de la Liceul Teoretic ’Ion Creangă’’. 
Ca ghid a fost invitat dl Grigore Vatav, profesor de istorie din liceu, care a vorbit  despre  vitejia, bărbația și fermitatea de acțiuni, pe care au avut-o acești comsomoliști  şi despre faptele mărețe, un exemplu  pentru ceilalți. Această activitate s-a desfășurat cu scopul de a aduce la cunoștința generației tinere, ce personalități marcante au fost şi sunt în raionul Dubăsari.
În cadrul acestei vizite elevii au depus flori la monument, simbolul de stimei și respectului pe care îl poartă acestor eroi.
Chiriac Ana
Direcția Cultură și Turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Eroi sunt încă... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta