Harta site-ului
Ajutor
Eminesciana în Biblioteca raională.
Eminesciana în Biblioteca raională.

“Eminescu va trăi
     Fiindcă a reuşit a găsi
     Frumosul , făr-a imita pe nimeni!”
 
15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale este şi ziua naşterii marelui poet naţional Mihai Eminescu. Acesta a fost şi un important prozator, dramaturg şi jurnalist, fiind catalogat de criticii literari drept cea mai importantă voce poetică din literatura noastră.
        „Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum", afirmă cei care a militat şi au reuşit, cu sprijinul Academiei, ca ziua de 15 ianuarie să devină Ziua Culturii Naţionale.
       Versurile  sale au fost citite în aproape toate colţurile lumii pentru că Eminescu a fost tradus în 60 de limbi de pe toate continentele. Cu poemul Luceafărul, la care marele poet a lucrat nouă ani şi jumătate, a făcut zeci de variante şi peste 3.000 de modificări, Eminescu a intrat, în 2009, şi în Guinness Book of  Records.
    Cu prilejul acestor frumoase evenimente, Biblioteca publică raională Dubăsari în parteneriat cu Biblioteca publică teritorială Coşniţa  şi utilizatorii instituţiilor au adus un omagiu poetului nepereche, vernisînd expoziţii şi realizînd postere. Cu drag de Luceafărul poeziei noastre , utilizatorii bibliotecii au recitat poeziile lor preferate şi ne-au relatat date importante din biografia poetului.
 
                                                                    Biblioteca publică raională Dubăsari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Eminesciana în Biblioteca raională. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta