Harta site-ului
Ajutor
Elevii din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" Dubăsari în campania națională „Vreau să devin Pedagog”
Elevii din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" Dubăsari în campania națională „Vreau să devin Pedagog”

În țară a demarat campania națională „Vreau să devin Pedagog”, în care ne-am implicat și noi micuții clasei a II-a „A”. Avem în clasă trei mămici, care activează în acest domeniu și am ascultat prezentările făcute de Beleavschi Anastasia, Tîrbu Dan și Popa Vitalina. Copiii au povestit cu multă dragoste despre faptul ce le-a determinat pe mame să aleagă această meserie, unde au făcut studii, în ce instituții au lucrat, cum se dezvoltă cariera lor profesională. Au demonstrat poze cu mamele implicate în procesul instructiv-educativ, precum și în activitățile extrașcolare.
Dan ne-a relatat cu mândrie că mămica lui, Tîrbu Marina, a câștigat concursul raional „Pedagogul anului 2010” și că acum este director al gimnaziului din satul Roghi.
Vitalina a menționat, că mămica a urmat calea aleasă de bunica Parascovia, care este tot învățătoare. Nu demult elevii clasei noastre au avut norocul de a participa la activitatea „Minunile chimiei" pregătită de doamna Popa Dorina și s-au convins de măiestria dumneaei de pedagog.
Nastea ne-a povestit că urmărește zilnic pregătirea mamei pentru ore, seriozitatea și migala cu care se face acest lucru, dar și bucuria realizărilor frumoase. Doar un lucru îl regretă Nastea: cam puțin timp îi rămâne mamei pentru a se juca cu fiicele (cred că e ceva ce a simțit pe pielea sa fiecare copil al pedagogilor).
În continuare copiii au spus cum ar vrea ei să-l vadă pe profesor/ profesoară, cum ar desfășura ei lecțiile, am completat păianjenul „Pedagogul”. Elevii au rămas impresionați de activitate și câțiva au spus că ar vrea să devină pedagogi, îndeosebi după ce au auzit de măsurile întreprinse în țară pentru a face această meserie mai atractivă!
Valentina MORARENCO,
Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Elevii din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" Dubăsari în campania națională „Vreau să devin Pedagog” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta