Harta site-ului
Ajutor
Elaborarea testelor pentru testarea națională
Elaborarea testelor pentru testarea națională

„… în livadă ne place să avem copaci care rodesc mai devreme sau mai târziu [...] toate aceste roade sunt bune, nici unul nu este de aruncat. De ce să nu acceptăm în şcoli, minţi mai agere sau mai încete? De ce nu i-am ajuta? Pierdem timp dar câştigăm satisfacţie şi respect... ” (Comenius)
Modul de evaluare, promovare şi certificare a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, în instituţiile de învăţământ general, care au studiat în baza curriculei modificate, au drept scop egalizarea şanselor pentru toţi elevii şi se realizează în baza testelor individualizate şi în condiţii specifice deduse din particularităţile individuale ale elevului şi cerinţelor speciale ale acestuia.
Elaborarea probelor de evaluare pentru elevii cu CES din clasa a IV-a s-a realizat de către învăţători şi cadrele didactice de sprijin, respectând normele docimologice de elaborare a unui test. 
Probele de evaluare pentru elevii care au studiat în baza PEI, la disciplinele parcurse prin curriculum modificat, au fost aprobate astăzi, 11 aprilie 2018, de către Comisia Raională de Examene în cadrul seminarului metodologic raional şi se vor remite, concomitent cu toate materialele de examen preşedinţilor Comisiilor Şcolare de Examen. Scopul principal al seminarului a fost de a verifica corectitudinea elaborării testelor pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale din clasa a IV-a. 
În cadrul seminarului, membrii Comisiei raionale, specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihologică, dnele Tatiana Lungu şi Irina Potoroca, au venit cu un suport informaţional privind elaborarea corectă a testelor conform PEI-lor, curriculei modificate. Dumnealor au efectuat unele rectificări în testele elaborate de către învăţători. Testele modificate vor fi aprobate de către dna Larisa Braducean, şef Direcţie învăţământ general Dubăsari şi propuse elevilor la testarea naţională.
Aduc sincere mulţumiri tuturor participanţilor pentru implicarea productivă în cadrul seminarului.

Lilia RUSU, 
Specialist în domeniul învățământului primar,
Direcția Învățământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Elaborarea testelor pentru testarea națională - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta