Harta site-ului
Ajutor
Elaborarea conceptului strategiei de tineret al raionului Dubăsari
Elaborarea conceptului strategiei de tineret al raionului Dubăsari

În perioada 25-28 august a avut loc o întrunire cu reprezentanţii Centrului ProComunitate, unde au participat tineri din raionul Dubăsari. Scopul acestor întruniri a fost identificarea problemelor şi obstacolelor cu care se confruntă tinerii, pentru a facilita elaborarea Strategiei de tineret pentru raionul Dubăsari. În cadrul seminarelor tinerii au elaborat formularul de evaluare a situaţiei tinerilor, identificînd viziunile pe care le au, paşii strategici pentru realizarea acestora. De asemenea a fost aplicată metoda SWOT, constînd în evidenţierea punctelor tari, punctelor slabe, oportunităţilor şi temerilor tinerilor, pentru a  scoate în evidenţă şi pentru a analiza problemele din mai multe puncte de vedere.
Tinerii prezenţi la întrunire reprezentau diferite localităţi, astfel facilitînd analiza acestor obstacole. Respectiv Pîrîta, Coşniţa, Doroţcaia, Pohrebea şi Cocieri au avut oportunitatea să discute obstacolele şi piedicile cu care se confruntă, să colaboreze în echipe pentru a găsi soluţii şi pîrghii de rezolvare a acestora. În primele zile ale seminarului au fost identificate problemele şi metodele de soluţionare, iar în ultima zi tinerii au participat la sesiunea contradicţiilor unde au încercat să găsească piedicile care apar, zi decisivă și importantă, dat fiind faptul că a fost elaborat un plan de acţiuni pentru 5 ani, plan care s-a dovedit a fi un moment esențial pentru strategia de tineret. Totodată, au schiţat planul de acţiuni pentru primul an de implementare a strategiei de tineret.
Aceste întruniri sunt foarte importante şi productive, deoarece implicarea tinerilor în eloborarea  Strategiei de tineret este inevitabilă şi necesară, pentru că tinerii sunt actorii principali ai societăţii şi doar cu ajutorul lor vom elabora o strategie actuală, aplicabilă, explicită şi eficientă. 

                Bolgari Doina- specialist domeniul tineret platoul Coșnița

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Elaborarea conceptului strategiei de tineret al raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta