Harta site-ului
Ajutor
Eficientizarea sistemului național de educație - abordări și propuneri
Eficientizarea sistemului național de educație - abordări și propuneri

La data de 06 februarie 2018, în incinta L.T. „Ion Creangă” Coşniţa, s-a desfăşurat şedinţa - seminar cu participarea managerilor şcolari şi preşcolari. În cadrul activităţii au fost prezenţi 15 manageri din instituţiile preuniversitare şi 12 manageri din instituţiile preşcolare.
Doamna Braducean Larisa, şef Direcţie învăţământ general, a anunţat întrebările care vor fi abordate în cadrul activităţii:
1. Cu privire la organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei raionale; raportor - Rozneriţa Nicolae.
2. Cu privire la morbiditatea copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară; raportori - Iaviţa Tatiana, Bacioi Natalia.
3. Cu privire la aplicarea documentelor MECC în vederea eficientizării sistemului naţional de educaţie; raportor - Isaicul Svetlana.
Domnul Rozneriţa a reamintit managerilor şcolari orarul Olimpiadei raionale pe discipline care se va desfăşura la datele de 10,11,17,18 februarie 2018. Totodată a anunţat că în cadrul Olimpiadei raionale vor participa 344 de elevi şi 96 de profesori din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. 
Doamna Iaviţa Tatiana a prezentat o desfăşurare amplă a informaţiei referitor la morbiditatea în rândurile elevilor. În anul 2017 s-a depistat un număr mare de copii afectaţi de maladiile sistemului respirator, sistemului digestiv, sistemului circular ş.a. Doamna Bacioi Natalia, de asemenea, a menţionat faptul că mulţi copii din grădiniţe suferă de maladiile sistemului respirator, sistemului digestiv şi maladii parazitare.
Doamna Isaicul Svetlana a adus la cunoştinţa managerilor prevederile Ordinului MECC nr. 634 din 28 decembrie 2017 cu privire la aprobarea Nomenclatorului tipurilor de documentaţie şcolară şi rapoartelor în instituţiile de învăţământ general şi a Metodologiei privind repartizarea timpului de muncă a personalului didactic din instituţiile de învăţământ general. Managerii au luat cunoştinţă cu prezentarea dată şi vor informa, la rândul lor, profesorii şi directorii adjuncţi. Managerii şcolari vor colecta de la cadrele didactice şi directorii adjuncţi din instituţiile din subordine sugestii şi propuneri de îmbunătăţire a prezentului ordin.
Violeta TOLSTENCO, 
Șef Secție politici educaționale
și management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Eficientizarea sistemului național de educație - abordări și propuneri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta