Harta site-ului
Ajutor
Eficientizarea metodologiei de realizare a lecțiilor de formare a capacităților de analiză-sinteză
Eficientizarea metodologiei de realizare a lecțiilor de formare a capacităților de analiză-sinteză

La data de 15 decembrie 2017, în incinta Gimnaziului Pohrebea, s-a organizat seminarul teoretico-practic cu participarea profesorilor de educaţie tehnologică.
Seminarul a demarat cu tema: „Eficientizarea metodologiei de realizare a lecțiilor de formare a capacităților de analiză-sinteză a cunoștințelor în cadrul disciplinei Educație tehnologică”. Conform agendei seminarului, doamna Osipov Lilia a prezentat o oră publică cu tema: „Tehnici utilizate la năfrămița miresei. Picou”.
În cadrul predării profesoara a folosit diverse metode, procedee şi tehnici didactice: explicaţia, demonstraţia, conversaţia euristică, lucrul cu fișele, lucrul în grup, în care elevii au efectuat brodarea unei batiste. Tot la lecție elevii cât au brodat au cântat cântece specifice sărbătorilor de iarnă. La sfârșitul lecției elevii au arătat la oaspeți ce au efectuat la lecțiile de educație tehnologică, cât și la lecția de astăzi.
Cabinetul în care s-a desfășurat ora publică era amenajat cu diferite lucrări efectuate de către elevii gimnaziului. Următoarea etapă din agendă a fost organizată o șezătoare, în care elevii au cântat, au dansat și au spus ghicitori ca pe timpurile străvechi. După șezătoare a urmat analiza, atât a orei publice, cât și a șezătorii, la care toți participanții au apreciat cu calificativul „foarte bine”.
După analiza orei predate a avut loc o dezbatere cu tema: „Propuneri de îmbunătățire a curriculumului la educația tehnologică. Puncte forte și puncte slabe”, la care profesorii s-au expus pe marginea acestui subiect.
Aduc sincere mulţumiri, atât profesoarei de educaţie tehnologică doamnei Osipov Lilia, pentru prezentarea orei publice, cât şi directorului adjunct pe instruire din Gimnaziul Pohrebea, doamna Cotorobai Aliona, pentru organizarea șezătorii. În acelaşi context,  aduc sincere mulţumiri administraţiei Gimnaziului Pohrebea şi întregului colectiv de profesori pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului.  
 
                                                                                                                                                  Dumitru BOLGARI,
                                                                                                                                                                 metodist,                                                                                                                                 Direcţia Învățământ General 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Eficientizarea metodologiei de realizare a lecțiilor de formare a capacităților de analiză-sinteză - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta