Harta site-ului
Ajutor
Ședință de lucru cu managerii și profesorii instituțiilor de învățămînt artistic
Ședință de lucru cu managerii și profesorii instituțiilor de învățămînt artistic

     La data de 11 februarie 2015  Direcția cultură și turism a organizat în incinta Casei raionale de cultură o întrunire cu managerii și profesorii de arte plastice din instituțiile de învățămînt artistic din raion: Școala de arte Coșnița, Școala de arte Cocieri și Școala de arte Doroțcaia.
     Ședința a fost prezidată de Dna Valentina Semionov, șef Direcția Cultură și Turism, și a început cu prezentarea desfășurată a programelor de activitate a direcției și a Casei raionale de cultură pentru anul 2015.
     În cadrul întrunirii a fost prezentă și Dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului Dubăsari, care se afla la sediul Biroului Comun de Informare și Servicii, în incinta Casei raionale de cultură. Dna Maria Jimbei a informat lucrătorii din domeniul culturii referitor la importanța și avantajele serviciilor care le oferă BCIS. De asemnea vicepreședintele raionului s-a expus pe marginea practicilor de activitate a școlilor de arte care le-am putea prelua de la Republica Poloneză, unde instituțiile de învățămînt artistic sunt în

 subordinea Autorităților publice locale de nivelul II

 (în Republica Moldova acesea sunt Consiliile raionale) și asigurarea copiilor dotați cu studii artistice gratuite de către stat. Dna Maria Jimbei a menționat disponibilitatea conducerii raionului de a se implica în rezolvarea problemelor care apar în activitatea instituțiilor, și a îndemnat lucrotorii din domeniul culturii să se adrese în caz de necesitate.
     Dna Maria Jimbei de comun cu Dna Valentina Semionov au îndemnat colegii din teritoriu să fie mai atenți la apelurile donatorilor internaționali în legătură cu propunerile de proiect, oferind drept exemplu orchestra de instrumente aerofone și de percuție de la Ustia care parțial a înnoit baza instrumentală datorită unui proiect realizat de tinerii din localitate de comun cu AO ”Indigo”.

     Principalul subiect al întruniri a fost organizarea Concursului zonal de interpretare instrumentală

 ”Cheorghe Murgu” și a Concursului tinerilor plasticieni ”O țară integră noi toți ne dorim” cu sloganul ”Amalgam de pasiuni”. Șefa Direcției cultură și turism a adus la cunoștință proiectele de regulament elaborate de direcție și a solicitat propuneri de îmbunătățire a acestora din partea participanților.
     S-a propus:
     Pentru Concursul ”Gheorghe Murgu”:
-în regulament să fie inclus punctul ”forma amplă este obligatorie spre interpretare de către fiecare participant”;
-să fie 2 categorii de vîrstă: 10-13 și 14-16 ani;
-școlile de arte din raion să înainteze nu cîte un candidat, cum este stipulat în regulament ci cîte 2, luînd în considerație că raionului Dubăsari îi revine rol de gazdă și toate cheltuielile sunt suportate de bugetul raional;
     Pentru Concursul ”O țară integră noi toți ne dorim”:
-să fie procurată hîrtie pentru acuarelă participanților la concurs;
-compozițiile să fie realizate în goaș/acuarelă;
-să fie înaintați cîte 10 elevi din fiecare instituție de învățămînt artistic;
-s-a propus și clasificarea lucrărilor în 2 categorii: Compoziție și Desen/Pictură, dar în urma dezbaterilor această propunere a fost retrasă;

     Direcția cultură și turism urmează să analizeze fiecare propunere și să prezente regulamentele finale ale acestor concursuri.

Victor ASLANOV,
specialist principal, Direcția cultură și turism

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ședință de lucru cu managerii și profesorii instituțiilor de învățămînt artistic - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta