Harta site-ului
Ajutor
Ședința Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate
Ședința Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate

La data de 28 martie curent, a avut loc ședința de lucru a Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în  dificultate.
În vederea respectării interesului superior al copilului, Hotărârea nr. 7 din 20.01.2016, cu privire la instituirea Comisiei pentru protecția copilului aflat în dificultate și aprobarea Regulamentului cadrul de activitate al acesteia, la ședință au fost examinate întrebări privind situația în familiile care fac abuz de alcool și refuză să-și exercite obligațiile părintești privind creșterea și îngrijirea copilului. De asemenea, a fost prezentată informația privind comportamentul neadecvat al unui grup de minori în cadrul instituției de învățământ și în afara orelor.
Comisia raională pentru protecția copilului aflat în dificultate a Decis:
- Se recomandă APL de nivelul I de comun cu toate serviciile de resort monitorizarea familiei în continuare petru prevenirea separării copilului de familie.
- Perfectarea, pregătirea materialelor necesare, în caz de necesitate și prezentarea acestora în instanțele de resort pentru tragerea la răspundere a părinților care refuză să-și exercite obligațiile părintești.
- Se recomandă de a monitoriza activitatea în comportamentul neadecvat al grupului de minori integrându-i în activități pe interese.  
- Se recomandă Comisiei multidisciplinare împreună cu Serviciul Asistență Psihopedagogică să elaboreze planuri, programe de intervenție în vederea corectării comportamentului neadecvat, agresiv și vulnerabil al grupului de minori.
 
 
Ludmila GRAMA, specialist principal
în protecția drepturilor copilului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ședința Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta