Harta site-ului
Ajutor
Echipa s. Țîbulăuca deținătoarea Cupei Președintelui la Volei – Cupa Prieteniei
Echipa s. Țîbulăuca deținătoarea Cupei Președintelui la Volei – Cupa Prieteniei

O tradiție extraordinară, păstrată din an în an, „Cupa Președintelui la Volei – Cupa Prieteniei”, organizată anul acesta pe data de 23 decembrie, a adunat 9 echipe amatoare de volei, Pîrîta, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri, Ustia, Inspectoratul de Poliție Dubăsari, Krasnîi Vinograd și Țîbulăuca. Jocuirle au fost organizate în 3 săli de sport, Școala sportivă raională, Gimnaziul Pîrîta și Liceul teoretic ,,Ion Creangă” Coșnița.
Echipele participante au fost salutate de către președintele raionului Dubăsari dl Sergiu GRIGORIEV. „Pe parcursul măsurii respective să aveți meciuri frumoase. Este foarte important să păstrăm această tradiție, și prin intermediul Voleiului să promovăm valorile de Prietenie, de apropiere a celor două maluri ale râului Nistru. Să rămâneți devotați și uniți față de echipele pe care astăzi le reprezentați și să primiți plăcere de la jocurile de azi. Vă doresc o zi plină doar de emoții pozitive și să învingă cei mai buni dintre cei mai buni”.
Exchipele participante i-a avut printre susținători, pe lângă arbitri, antrenori și pe dl Gurii ISAC, vicepreședintele raionului Dubăsari, responsabil de domeniul social și șefa Direcției Învățământ General, dna Larisa BRĂDUCEAN.
Echipele care au venit să lupte pentru cupa dată, au fost repartizate în 3 subgrupe:
subgrupa I (sala sportivă a L.T. „Ion Creangă” Coșnița)- Krasnîi Vinograd, Coșnița, Cocieri. După rundele de joc, în care echipele și-au demonstrat aptitudinile sportive, în finală a ieșit echipa com. Cocieri.
Subgrupa II (sala de sport gimnaziul Pîrîta)– Doroțcaia, Pîrîta și Molovata Nouă, în finală ieșind echipa com. Molovata Nouă.
Subgrupa III (sala de sport a Școalii sportive raionale)– Ustia, Inspectoratul de Poliție Dubăsari și Țîbulăuca, în finală ieșind echipa s. Țîbulăuca.
Marea finală, care a oferit spectatorilor și susținătorilor, jocuri spectaculoase, a calificat echipele învingătoare locul III- com. MOLOVATA NOUĂ, locul II- com. COCIERI și deținătorii locului I, ai Cupei președintelui raionului Dubăsari la Volei – Cupa Prieteniei fiind desemnată echipa s. ȚÎBULĂUCA.
Echipele finaliste au fost decernate cu cupe, medalii și mingi de volei. Ca și în edițiile anterioare, colegiul de arbitri a desemnat ,,Cel mai bun jucător”, ,,Cel mai tânăr jucător”, ,,Cel mai bun dirijor de pase”, etc.
E de menționat și îmbucurător faptul că în componența echipelor am avut onoarea să-l admirăm pe consilierul raional dl Valeriu Driga.
La finele ceremoniei de premiere a finaliștilor, căpitanul echipei Țîbulăuca, dl Victor Savițchii, care este și primarul satului dat, a venit cu un mesaj de mulțumire față de conducerea raionului Dubăsari și toți cei implicați la organizarea acestei măsuri frumoase.           „Este o onoare pentru noi să participăm de fiecare dată la acest campionat”.  
Cupa Președintelui la Volei – Cupa Prietenie”, a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și a fost inițiată de fostul președinte al raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, rămâne a fi măsura sportivă, care pune în capul mesei PRIETENIA și unirea celor două maluri ale Nistrului.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Echipa s. Țîbulăuca deținătoarea Cupei Președintelui la Volei – Cupa Prieteniei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta