Harta site-ului
Ajutor
Dragostea- Sărbătoarea supremă a sufletului
Dragostea- Sărbătoarea supremă a sufletului

Un sentiment individual, ce reprezintă eul fiecăruia dintre noi.Legătura dintre sufletele oamenilor este dragostea, un sentiment frumos, plin de mister dezvăluit în legende.
Legenda povesteşte, că Valentin era un preot, care a trăit în secolul al-III-lea la Roma. Cînd Împăratul Claudius II a decis că bărbaţii neînsuraţi erau nişte soldaţi mult mai buni decît cei, care aveau soţii şi familii, a scos în afara legii căsătoria bărbaţilor tineri, care erau astfel luaţi în armată.

Valentin, întelegînd injustiţia acelui decret, l-a sfidat pe Claudius şi a continuat să celebreze căsătorii între tinerii îndrăgostiţi în secret. Cînd activitatea lui a fost descoperită, Claudius a ordonat sa fie ucis. De atunci a şi apărut sărbătoarea "Sf. Valentin şi Valentina” dedicată iubirii eterne.
Această frumoasă sărbătoare a fost organizată în satul Cocieri cu armonie şi voie bună, unde au fost recitate poezii şi interpretate cîntece ale marelui poet Grigore Vieru. De asemenea, a fost organizată o expoziţie de carte cu acest prilej, cărţi cu poezii, romane şi istorii de dragoste.
 Sărbătoarea a fost organizată în incinta Casei de Cultură la iniţiativa dnei Roşca Raisa, conducătoarea Bibliotecii Publice din sat. Un aport semnificativ l-a avut colectivul cu titlu model "Cociereanca”, Centrul Mulifuncţional pentru Copii şi Tineret, soldaţii din Forţele Armate din cadul Unităţii Militare din satul Cocieri, Şcoala de Arte. O susţinere importantă a venit şi din partea primăriei comunei, dl Miţcul Ion, fiind prezent la această serată. Printre oaspeţii oficiali a fost dna Raisa Spinovschi, vicepreşedintele raionului Dubăsari, dna Tolstenco Violeta, specialist principal în probleme preuniversitare în cadrul DÎTS, dl Tanasiev Mihail, specialist în domeniul tineret pe platoul Cocieri, dna Britan Ala, director Şcoala de Arte, dna Lidia Cojuşnean, conducătoarea Teatrului "Mugurel”.De asemenea, au participat şi locuitorii din satul Cocieri, care poartă numele de Valentin şi Valentina, aceştia fiind implicaţi în diverse jocuri distractive şi interpretarea cîntecelor la karaoke.
Sărbătoarea "Ziua Îndrăgostiţilor” a devenit în satul Cocieri o tradiţie, o sărbătoare de suflet, ce implică cultură şi emoţii pozitive în reflectarea frumosului simţ, cum este DRAGOSTEA!!!
Tanasiev Mihail, 
specialist principal în domeniul tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dragostea- Sărbătoarea supremă a sufletului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta