Harta site-ului
Ajutor
"Dragostea plutește în aer"
"Dragostea plutește în aer"

Ne naștem pentru a fi, trăim pentru a iubi, Priviți în jur – nu-i cer și nu-s nori, doar aripi de îngeri și petale de flori. Totul e cîntec, vers și psaltire. Dragobete împarte la lume iubire.
Pe 24 februarie, spiritualitatea populară consemnează ziua lui Dragobete, zeu al tinereții și patron al dragostei și al bunei dispoziții. Cu această ocazie la data de 25 februarie 2017 în incinta Casei de Cultură din s. Oxentea, r. Dubăsari, s-a desfășurat această miraculoasă sărbătoare sub un aspect deosebit ”Dragostea plutește în aer”, organizată de Biblioteca Publică pentru Copii din localitate în colaborare cu angajaţii Casei de Cultură. În cadrul acestei activități dragostea a fost redată prin: cântec, dans, teatru, poezie și concursul dintre două echipe de tineri din localitate. Echipa ”Dragostea” în componența: Rusu Cristian, Iliev Maria, Sârghi Sandu, Tataru Sabina, Stamati Mihai, Bordos Nicoleta. Echipa  ”Fericirea” – Rusu Nicolae, Sandu Maria, Leca Arcadie, Rusu Diana, Botnari Vlad, Sârghi Marina.  În fața participanților au fost un șir de probe cu anumite însărcinări, la care ambele echipe sau descurcat bine.
Cu un cuvânt de felicitare a fost primarul de Oxentea, dnul Valeriu Rusu. N-a lipsit nici juriul în următoarea componență: Bulat Ana – consilier local și profesoară de l. română; Leunte Elena – bibliotecar la gimnaziul Oxentea și profesoară de geografie; Andrieș Mihai – directorul Casei de Cultură Oxentea.
Fiecare participant a concursului a fost apreciat la justa sa valoare prin încadrarea și participarea la toate probele. Ei au fost menționați cu diplome,  cu calificativul bine meritat și cu cadouri.  Pentru echipe la sfârșitul activității a fost pregătită o surpriză, pentru ei a venit Cupidon, zeul dorinței, al iubirii, al atracției și al afecțiunii, cu câteva sfaturi.
Dragostea este un cuvânt atât de vechi care ar părea mereu să rămână nou, încerci să-i găsești data expirării dar n-o găsești. Iubirea nu stăpânește și nu vrea să fie stăpânită, deoarece iubirii e de ajuns iubirea.
Faceţi ca dragostea să fie un stil al vieţii voastre. Iubeşte totul, crede în puţin şi nu face rău nimănui!
 
Galina BORDOS,
şef Biblioteca pentru copii din Oxentea
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

"Dragostea plutește în aer" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta