Harta site-ului
Ajutor
Două sărbători naţionale încununează acest sfîrşit de august: „ Ziua Independenţei şi Limba Noastră”
Două sărbători naţionale încununează acest sfîrşit de august: „ Ziua Independenţei şi Limba Noastră”

Sărbătorile naţionale sunt adînc încrustate în istoria Moldovei. Aceste două sărbătoride suflet ale neamului nostru moldovenesc sunt  pline de evenimente importante şi istorice ce au schimbat soarta ţării. Astfel, Ziua Independenţei Republicii Moldova o marcăm la 27 august, iar sărbătoarea spiritului, cugetului şi mîndriei poporului moldav – "Limba Noastră” o sărbătorim la 31 august.
    Republica Moldova este o ţară mică, dar cu un viitor prosper. În mai multe localităţi s-au organizat concerte si festiviăţi cu ocazia Zilei Independetei. Astfel, noi tinerii din CLT-Doroţcaia, am participat la concertul ce a avut loc în comuna Coşniţa pe data de 24 august. La acest concert au luat cuvintare Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, presedintele ,,Asociatiei Veteranilor de Razboi din 1992”,dl Cibotenco Anatol, absolventa cl.a- XII,  Cazac Cristina, CLT-Cosnita. În satul Dorotcaia pe data de 26 august a avut loc concertul,  unde au participat tinerele formatii vocal-instrumentale  ,,Suflet deschis”,  ,,Baietii veseli”, ,, Miracol”. Ne-au bucurat cu prezenta lor si formatia de dans modern ,, No Limit” din Măgdăceşti, fetele incendiind atmosfera. Pentru tineri sunt foarte benefice asemenea activităţi, pentru ca majoritatea din ei pot sa participe, să se încadreze si ei in viata culturala a satului natal, sau a raionului.  Moldova a avut un trecut cu esecuri si succese, momente istorice care vor rămîne în amintirea întregului popor. Tinerii de astazi trebuie însa sa fie activi si cointeresati în aceea ca Moldova să devină un stat prosper, ca să nu dăm uitării zilele comemorabile a eroilor cazuţi în al 2 Razboi Mondial, ai celor cazuţi în Războiul Transnistrean pentru păstrarea păcii din 1992, şi zilele festive a ţării noastre.  Republica Moldova este un stat suveran, independent, si democratic, liber să-şi hotărasca prezentul si viitorul, fără nici un amestec din afară, în conformitate cu idealurile si năzuinţele sfinte ale poporului.

                                                                           Maria Policinschi,
 eleva cl. a-X-a
                                                                              membră a CLT-Doroţcaia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Două sărbători naţionale încununează acest sfîrşit de august: „ Ziua Independenţei şi Limba Noastră” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta