Harta site-ului
Ajutor
Donație din partea Guvernului României
Donație din partea Guvernului României

Pandemia COVID – 19 a avut consecințe nefaste, în special în rîndul populației vulnerabile. Conform studiilor PNUD și PWC aproximativ 75% din copii și tineri nu au avut echipament suficient pentru educația online, 50% nu au avut acces la internet, iar alte 50% nu au avut cunoștințe suficiente pentru a se conecta la platforme educaționale online. Iar copii din medii familiale vulnerabile au avut și mai multe bariere în cale învățării.
Din păcate , nici la începutul anului 2022, pandemia nu pare să se retragă și în acest context Guvernul României a inițiat proiectul de asistență oficială pentru dezvoltare : ” Susținerea procesului de educație în zone defavorizate” în cadrul căruia Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAID a donat A.O.CCF Moldova – copil, comunitate , familie, un pachet de echipamente electronice constînd în 606 tablete, destinate copiilor din medii familiale vulnerabile, din Republica Moldova, care frecventează o formă de învățămînt, valoarea totală a donației fiind de 100 000 euro.
Prin grija CCF – Moldova, cu implicarea Direcției asistență socială și protecția familiei Dubăsari și cu monitorizarea Ambasadei României la Chișinău 10 din aceste tablete au fost donate familiilor din raionul Dubăsari.
Printre beneficiarii acestei donații au fost copii din familii numeroase, familii monoparentale și familii cu venituri mici.
Evenimentul de înmînare a donației s-a petrecut la data de 02.03.2022 în incinta Consiliului raional Dubăsari, în prezența Președintelui raionului, dlui Grigore Filipov, a ministrului plenipotențiar al Ambasadei României și a reprezentantului CCF – MOLDOVA, dlui Danilov Eugen .
Familiile beneficiare au fost selectate prin intermediul APL 1 și la eveniment au fost prezenți beneficiarii finali, respectiv copiii însoțiți de părinți sau reprezentanții legali ai acestora.
În cadrul evenimentului, dl. Ministru plenipotențiar, Adrian Sîrbu a declarat că în vremurile cumplite în care trăim trebuie să demonstrăm că suntem solidari unii cu alții. De asemenea, Excelența Sa a menționat că pentru România, educația din Republica Moldova reprezintă un domeniu prioritar. Și deși pandemia de COVID-19 pare că se retrage, consecințele acesteia vor fi resimțite mulți ani înainte, în special de familiile cu copii și resurse financiare limitate.
De către conducerea raionului au fost aduse mulțumiri donatorilor și cuvinte de încurajare pentru copii în speranța că aceste tablete îi vor ajuta pe copii să se conecteze cu colegii și profesorii, să studieze suplimentar și să caute informație utilă pe internet și să crească oameni buni și competenți.



 
Elena CONSTANTINOV,
Șef adjunct DASPF Dubăsari


 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Donație din partea Guvernului României - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta