Harta site-ului
Ajutor
Dna Ingrid Tersman, Ambasador al Suediei - în vizită la Dubăsari
Dna Ingrid Tersman, Ambasador al Suediei - în vizită la Dubăsari

La data de 10 aprilie curent raionul Dubăsari a fost vizitat de un oaspete deosebit. Este vorba despre Dna Ingrid Tersman, Ambasadorul Suediei în Republica Moldova. În dialogul cu dna Ambasador, preşedintele raionului Dubăsari dl. Grigore Policinschi a descris succint situaţia raionului Dubăsari, modul în care acesta este administrat şi unele aspecte specifice cu care se confruntă comunităţile din regiune reieşind din amplasarea acestora în zona de securitate a Republicii Moldova.


Dna Ambasador a menționat că recent guvernul Suediei a aprobat programul de activitate cu privire la relaţiile de cooperare cu Republica Moldova, prelungind practic suportul acordat statului nostru pentru următorii 7 ani. La moment Suedia susţine autorităţile moldoveneşti atît la nivel central cît şi local prin diverse programe şi proiecte care anual ating cifra de circa 13 milioane Euro.


La acest capitol preşedintele raionului a adus cîteva exemple de proiecte realizate de către Consiliul raional Dubăsari anunţînd intenţia şi disponibilitatea executivului raional de a colabora cu organizaţiile Suedeze în vederea realizării unor acţiuni comune de susţinere a comunităţilor locale.


La propunerea dlui Grigore Policinschi, dna Ingrid Tersman a avut o scurtă întrevedere cu tinerii angajați în cadrul Consiliului raional Dubăsari la care dna Ambasador a fost foarte receptivă. Tinerii au avut ocazia să discute pe diverse subiecte de interes.


Spre sfîrşitul întrevederii reieşind din multitudinea şi complexitatea temelor abordate în cadrul întrevederii dna Ambasador a venit cu o propunere ca în timp de cel mult 2 săptămîni reprezentanţii Consiliului raional să efectueze o vizită la Ambasada Suediei de la Chişinău pentru a discuta în detalii mai multe aspecte ce vizează implementarea proiectelor investiţionale în zona de securitate.
 

Gafeli Alexei
Şef adjunct Direcţia Dezvoltare Economică
Investiţii şi Relaţii Transfrontaliere

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dna Ingrid Tersman, Ambasador al Suediei - în vizită la Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta