Harta site-ului
Ajutor
Dl Gr. Policinschi ales la Strasbourg în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Socialist
Dl Gr. Policinschi ales la Strasbourg în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Socialist

După cum cunoaşteţi, preşedintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi se află cu o vizită de lucru la Strasbourg, Franţa, unde participă la lucrările Sesiunii a 23-a a Congresului Puterilor Locale şi Regionale pe lîngă Consiliul Europei.

În cadrul reuniunii acestui înalt forum european grupurile politice (Grupul Popular European - Creştin Democrat, Grupul Socialist, Grupul Independent şi Liberal Democrat, Grupul Reformiştilor şi Conservatorilor Europeni) şi-au ales organele de conducere pentru următorii 2 ani de activitate. Astfel, conform informații parvenite de la secretariatul CoE, președintele raionului Dubăsari dl Gr. Policinschi a fost ales în calitate de vice-preşedinte a Grupului Socialist din cadrul Congresului Autorităţilor Locale si Regionale. Candidatura dlui Gr. Policinschi a fost propusă de Președintele nou ales a Grupului Socialist dna Gudrun Mosler-Törnström (Austria), şi-a fost acceptată în unanimitate de acei peste 120 de delegaţi din statele membre a CoE.

Aducând felicitări dlui președinte pentru această alegere onorabilă, dar şi foarte responsabilă de nivel european, este necesar de menționat faptul că reprezentantul APL din  Moldova pentru prima dată este promovat şi ales în asemenea funcție de nivel european.

Sperăm că această alegere va contribui la o intensificare a relaţiilor APL din Moldova cu APL din țările membre a CoE, inclusiv va spori eficacitatea activităților şi dialogului cu AP Centrale pentru realizarea descentralizării administrative în ţara noastră, respectînd principiile autonomiei şi democraţiei locale.

Astfel, raionul Dubăsari, Republica Moldova,  prin intermediul dlui Policinschi au devenit mai cunoscute la nivel european fiind chiar şi apreciate pentru munca, activitățile şi dorința de a schimba şi realiza spre bine situația foarte grea a locuitorilor şi localităţilor noastre în condițiile crizei economice şi financiare prin care trece ţara noastră.

Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dl Gr. Policinschi ales la Strasbourg în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Socialist - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta