Harta site-ului
Ajutor
DISPOZIŢIA nr. 27 din 08 mai 2020 a Comisiei Situații Excepționale
DISPOZIŢIA nr. 27 din 08 mai 2020 a Comisiei Situații Excepționale

în conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, art. 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgenţă, punctele 6, 7, 8 şi 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, DISPUNE:
1. Prin derogare de la prevederile punctului 3 din Hotărârea nr. 9 din 15 martie 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi prin derogare de la prevederile punctului 13 din Dispoziţia nr. 2 din 20 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, se autorizează trecerea frontierei de stat moldo-române pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului din data de 10 mai 2020: 1.1. a 4 cetăţeni români, specialişti în lucrări de mentenanţă pentru magazinele Kaufland din Chişinău. Reprezentanţii Kaufland S.R.L. vor asigura însoţirea cetăţenilor români, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova pînă la locul de destinaţie; 1.2. a unui cetăţean român, expert în cadrul proiectelor lansate de Grupul de companii STARNET. Reprezentanţii S.C. STARNET S.R.L vor asigura însoţirea cetăţeanului român, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova pînă la locul de destinaţie; 1.3. a unui cetăţean român, pentru organizarea activităţii companiei „Prolife Group” SRL. Reprezentanţii companiei „Prolife Group” SRL vor asigura însoţirea cetăţeanului român, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova până la locul de destinaţie; 1.4. a 18 cetăţeni români, lucrători specialişti ai companiei S.C. „Horeco Impex” SRL, cu sediul în România, pentru continuarea activităţilor de finalizare a contractelor aflate în derulare cu C.I. „Amella Frigo”; C.I. „Bonaro Agro Grup”, CI „Nordgrimfruct”, C.I. „Sadoeconstrug”. Proiectele sunt implementate în cadrul Programelor: Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova şi Programul Băncii Europene de Investiţii - „Livada Moldovei”. Reprezentanţii companiilor locale vor asigura însoţirea cetăţenilor români, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova până la locurile de destinaţie; 1.5. a 2 cetăţeni turci, experţi agricoli, pentru executarea lucrărilor de finalizare a procesului tehnologic, conform prevederilor contractuale cu S.C. „Garantcom Invest Grup” SRL. Reprezentanţii S.C. „Garantcoin Invest Grup” SRL vor asigura însoţirea cetăţenilor turci, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova până la locul de destinaţie;  1.6. a 5 cetăţeni străini care activează în cadrul proiectului „Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în oraşul Cantemir”. Reprezentanţii autorităţii publice locale vor asigura însoţirea cetăţenilor străini, în condiţii strict reglementate de autorităţile competente, de la punctul de intrare în Republica Moldova până la locurile de destinaţie.
2. Se autorizează prelungirea, până la data de 15 mai 2020, a şederii temporare pe teritoriul Republicii Moldova a trei cetăţeni turci, reprezentanţi ai companiei MKL ENERGY L.T, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID - 19.
3. Începând cu data de 11 mai 2020, I.P. „Agenţia Servicii Publice”, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale, în baza programării prealabile, cu asigurarea respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID -19, va relua prestarea serviciilor publice: 3.1. eliberarea buletinului de identitate al cetăţeanului RM; 3.2. eliberarea paşaportului cetăţeanului RM.
4. Se sistează regimul de carantină, începând cu 10 mai 2020 în satul Cismichioi si satul Etulia, raionul Vulcănesti.
5. Se sistează circulaţia transportului public din mun. Chişinău şi mun. Bălţi în zilele de 09-10 mai 2020.
6. Reluarea, începând cu data de 11 mai 2020, a activităţii pieţelor, cu excepţia celor amplasate în or. Chişinău şi în or. Bălţi, cu asigurarea obligatorie de către administratori/comercianți/cumpărători a normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID-19: 6.1. respectarea distanţei sociale; 6.2. respectarea distanţei între locurile de comerţ de minim 2 (doi) metri; 6.3. monitorizarea stării de sănătate a comercianţilor şi a angajaţilor; 6.4. dotarea personalului angajat cu echipamente de protecţie; 6.5. asigurarea cu dezinfectante la intrare; 6.6. prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor şi asigurarea regimului de curăţare umedă de minimum de 3 (trei) ori pje zi.
7. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei de tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.
8. Prezenta Dispoziţie intră în vigoare din momentul emiterii şi se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

DISPOZIŢIA nr. 27 din 08 mai 2020 a Comisiei Situații Excepționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta