Harta site-ului
Ajutor
Discuţie dură şi critică din partea preşedintelui raionului cu şomerii din Doroţcaia
Discuţie dură şi critică din partea preşedintelui raionului cu şomerii din Doroţcaia

În satul Doroţcaia sunt înregistraţi cei mai mulţi şomeri cu statut special din raion, în număr de 261. Primăria Doroţcaia a împărţit şomerii în 17 grupuri de lucru, desemnînd pentru fiecare grup cîte un responsabil.

Pe data de 5 mai curent, preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI a întreprins o vizită în s. Doroţcaia unde s-a întîlnit cu responsabilii grupurilor de lucru. Discuţiile au durat mai bine de o oră, timp în care fiecare responsabil a prezentat informaţia cu privire la lucrările efectuate în luna aprilie.  În luna aprilie conform actelor întocmite lunar şi prezentate de responsabili, unde sunt vizate lucrările efectuate în folosul comunităţii, au fost înregistraţi în primărie 148 şomeri din cei 261 înregistraţi în sat. De asemenea, dl preşedinte însoţit de şomeri a mers prin sat pentru a monitoriza situaţia reală a lucrărilor efectuate la momentul de faţă, unde a criticat dur activitatea nesatisfăcătoare ce rezultă din munca organizatorilor, menţionînd că va efectua o monitorizare permanentă a lucrărilor îndeplinite. Dlui a menţionat ,,voi face tot posibilul ca să monitorizăm  permanent situaţia”.

Activitatea lunară a şomerilor este de cel puţin 15 zile lucrătoare cu regim de 8 ore pe zi. Săptămînal, de cel puţin 2 ori ei sunt verificaţi de către specialiştii din cadrul Direcţiei agricultură. Conform legislaţiei în vigoare ei primesc cuantumul unic stabilit de 700 de lei.

,,Săptămînal, primarul localităţii, dl Andrei Leaşco, ne face adunări, unde prezentăm darea de seamă pe lucrările efectuate şi primim însărcinările ce urmează a fi făcute. Suntem indignaţi de faptul că suntem nevoiţi singuri să procurăm inventarul necesar pentru petrecerea lucrărilor date”, a menţionat Rusu Nadejda, Doban Lilia, Berzan Valentina.

Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Discuţie dură şi critică din partea preşedintelui raionului cu şomerii din Doroţcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta