Harta site-ului
Ajutor
Discutarea problemelor ce ţin de activitatea producătorilor agricoli din Pîrîta
Discutarea problemelor ce ţin de activitatea producătorilor agricoli din Pîrîta

   Reieşind din activităţile planate pe săptămâna curentă, Direcţia agricultură şi cadastru, în comun cu dl V. Sandul, vicepreşedintele raionului, au efectuat o deplasare în primăria Pîrîta, cu scopul întîlnirii cu primarul şi agenţii economici din sat, care practică activităţi agricole şi discutarea problemelor cu care se confruntă aceştia. La şedinţa dată au fost discutate mai multe întrebări, în special ce ţin de casarea şi defrişarea plantaţiilor multianuale, înfiinţarea plantaţiilor noi şi înregistrarea acestora, activitatea frigiderelor de păstrare a producţiei agricole.
O atenţie sporită a fost acordată posibilităţii producătorilor agricoli din raion, de a exporta producţia proprie în Federaţia Rusă. Necesitatea abordării problemei date a apărut odată cu intensificarea dialogului conducerii raionului Dubăsari cu administraţia regiunii Vladimir, astfel partea rusă a manifestat un interes sporit faţă de producţia crescută anume în raionul Dubăsari şi ar dori să aibă pe masa lor fructe şi legume produse la noi. La moment producătorii din raion nu au posibilitatea să acopere necesarul de producţie care e solicitat de partea rusă, astfel, la şedinţa dată s-a discutat precăutarea posibilităţilor de a direcţiona o mare parte a producţiei locale anume în această regiune. În această ordine de idei, urmează să se identifice ce solicitări vor avea consumatorii din regiunea Vladimir pe parcursul anului, felul de producţie şi capacităţile necesare, pentru ca producătorii să poată planifica activitatea în aşa mod ca producţia crescută să nu mai fie necesar de a o vinde pe la drum sau în pieţe mici.
O altă problemă discutată a fost  activitatea Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) Coşniţa. În procesul exploatării în primul an a sistemului de irigare, recent renovat, s-au depistat mai multe lacune apărute din vina mai multor factori, cum ar fi lipsa presiunii necesare pe unele porţiuni, imposibilitatea irigării separate a parcelelor mici şi altele, care urmează, în mod de urgenţă, a fi discutate cu proiectanţii, executorii lucrărilor de renovare şi conducerea ÎS “Apele Moldovei”, deoarece se apropie sezonul irigării.
Astfel în urma solicitărilor producătorilor agricoli, vineri, pe data de 17 februarie va fi convocată o şedinţă de lucru cu participarea conducerii AUAI Coşniţa, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai ÎS “Apele Moldovei” şi ai Proiectului Compact.
Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Discutarea problemelor ce ţin de activitatea producătorilor agricoli din Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta