Harta site-ului
Ajutor
Direcţia agricultură şi cadastru la cei 10 ani de la reinstituirea raionului Dubăsari
Direcţia agricultură şi cadastru la cei 10 ani de la reinstituirea raionului Dubăsari

În cadrul serbării a 10 ani de la reinstituirea raionului Dubăsari, care s-a petrecut pe data de 21 iunie 2013 în s. Cocieri au fost organizate mai multe măsuri, cum ar fi: expoziţii de artă populară şi meşteşugărit, expoziţii de produse agricole, primăriile au organizat cîte o masă, care să reprezinte spiritul de gospodar al oamenilor din satele noastre, partea festivă şi concertul dedicat aniversării.

  Expoziţia produselor agricole a fost prezentată de către 3 agenţi economici, producători agricoli din raionul nostru, participanţi activi la diferite expoziţii şi tîrguri naţionale şi internaţionale şi anume:

   SRL”Aliment Ulei” din s. Pîrîta (conducător dl Valeriu Papuc),  producător de  produse de panificaţie şi uleiuri de diferite tipuri: din miez de nucă, din seminţe de dovleac, din seminţe de struguri, din cătină albă şi alte extracte;

   SRL”Tiraston” din s Doroţcaia (conducător dl Alexandru Peşcov) producător de produse de panificaţie;

   ÎI „Urîtu S.” din s. Ustia (conducător dl Simion Urîtu), producător de seminţe de legume.

   Expoziţiile acestora au fost vizitate de toţi oaspeţii şi participanţii la serbare, producătorii împărtăşind oaspeţilor din experienţa lor de producere.

  În cadrul festivităţii solemne, prin dispoziţia preşedintelui raionului, dlui Grigore Policinschi, au fost menţionaţi consilierii din primul Consiliu raional, ales în anul 2003, printre care sînt mulţi agricultori, veteranii de muncă care au activat pe parcursul anilor în domeniul agriculturii şi cei care au activat nemijlocit în cadrul direcţiei agricole a Consiliului raional şi anume; dnii Vasile Popescu, Petru Porubin, Ion Porubin, dna Lidia Lesic, actualii producători agricoli printre care dnii Valeriu Papuc, Ştefan Driga, Valeriu Bacioi, Serafim Terinte şi alţii.

   Dl preşedinte le-a mulţumit acestora pentru munca prestată de-a lungul anilor, muncă depusă pentru prosperarea agriculturii, a satelor noastre, a raionului şi a ţării în întregime.

   La rîndul nostru, felicităm toţi locuitorii raionului Dubăsari şi în special persoanele menţionate la această manifestaţie, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la reinstituirea raionului şi dorim un cer senin, un soare cald şi roade cît mai mari agricultorilor.

   Nu putem încheia această scurtă prezentare a evenimentului petrecut, fără a menţiona implicarea decisivă a preşedintelui raionului, dlui Grigore Policinschi, în coordonarea tuturor eforturilor organizatorice.

 

Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Direcţia agricultură şi cadastru la cei 10 ani de la reinstituirea raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta