Harta site-ului
Ajutor
Diplomaţii americani cu o vizită în raionul Dubăsari
Diplomaţii americani cu o vizită în raionul Dubăsari

Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI, a avut ieri o întrevedere cu Greg WINSTED,  reprezentantul Ambasadei Statelor Unite la Chişinău.

Subiectul principal al discuţiilor l-a constituit problemele social-economice cu care se confruntă raionul Dubăsari, reieşind din faptul că teritoriul acestuia se află în zona de securitate a Republicii Moldova.

Preşedintele Grigore POLICINSCHI la solicitarea diplomatului american a prezentat o informatie ampla despre masurile intreprinse de autoritatile raionale Dubasari pentru ameliorarea situatiei social economice din satele raionului, inclusiv despre situatia ce sa creat in teritoriu ca urmare a tragediei de la 1 ianuarie 2012 . A fost mentionat ca aceasta tragedie a tensionat situatia, populatia cere de la autoritati sa fie intreprinse masuri pentru imbunatatirea situatiei atit in domeniile social economice cit si securitatea fizica, ce reesa din conditiile zonei de securitate ce ramin a fi grele si nedorite deja de 20 ani. A fost mentionata necesitatea ca in comun cu forțele de menținerea a păcii, Comisia unificare de control, autoritățile publice centrale de la Chișinău sa fie realizate măsuri de promovare a încrederii între autoritățile de pe ambele maluri a Nistrului, activități  mai pronunţate la capitolul investiţiilor în domeniul economic, infrastructură din cadrul primăriilor din teritoriul raionului Dubăsari şi sfera socială, inclusiv întru susţinerea programelor de promovare şi susţinere a tineretului de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Președintele raionului dl G. Policinschi a menționat ca se întreprinderi toate măsurile ce se impun pentru a nu permite destabilizarea situației din teritoriu, inclusiv sint menținerea contacte permanente cu Comisia unificata de control, membrii comitetului organizatoric al actiunelor de protest, populația este informați despre situație .

În acest context, diplomatul american  a menţionat că neapărat va discuta cu colegii din cadrul Ambasadei, în vederea atragerii unei atenţii sporite raionului Dubăsari la implementarea proiectelor investiţionale în special, în domeniul social-economic.

În cadrul discuţiilor, diplomatul s-a referit şi la incidentul tragic din 1 ianuarie de la postul de pacificatori nr.9, care s-a soldat cu moartea lui Vadim PISARI, exprimîndu-şi regretul faţă de cele întîmplate.

"Sperăm că veţi continua să faceţi şi în continuare ceea ce faceţi la moment pentru a controla situaţia aici în teritoriu. Noi, la rîndul nostru, vom continua să monitorizăm situaţia foarte atent, şi sperăm şi în continuare să menţinem contactul cu Autoritatile locale si centrale pentru a ne documenta cu situaţia creată” a menţionat Greg Winsted.

Ec. Racoveţ
şef Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Diplomaţii americani cu o vizită în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta