Harta site-ului
Ajutor
Din 2012, cu Internet şi în bibliotecile din sate!
Din 2012, cu Internet şi în bibliotecile din sate!

  Anul 2012 aduce veşti pozitive pentru locuitorii de la sate. Aceştia vor putea naviga pe Internet de pe calculatoarele instalate în bibliotecile din localitate.
  Ministrul Culturii, Boris Focşa a anunţat la data de 27 decembrie, după şedinţa Consiliului colegial al ministerului că bibliotecile din toată ţara, mai ales cele din sate, vor fi transformate în centre de informare, transmite itmoldova.com. 

  După reorganizarea care va avea loc, din aceste centre vor putea fi procurate cărţi, persoanele interesate vor găsi informaţii despre locurile de muncă, iar doritorii vor putea naviga pe Internet. Circa 60 de biblioteci de la sate urmează a fi dotate cu utilajul necesar, iar peste doi ani în acest proiect vor fi cuprinse toate circa 1.300 de biblioteci din republică.

  Pentru a putea munci după normele care vor intra în vigoare în 2012, personalul din biblioteci va fi instruit în Capitală. 

  Reorganizarea bibliotecilor în centre de informare face parte dintr-un proiect al Ministerului Culturii, susţinut financiar de o fundaţie americană, care va aloca în acest scop circa 10 mln de dolari SUA. 

Rîbin Veronica,

Şef Biblioteca raională 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Din 2012, cu Internet şi în bibliotecile din sate! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta