Harta site-ului
Ajutor
Dialogul și conlucrarea între administrațiile publice locale – o cale de soluționare a problemelor din teritoriu
Dialogul și conlucrarea între administrațiile publice locale – o cale de soluționare a problemelor din teritoriu

Miercuri, 6 iunie curent, Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi s-a întrunit în ședință de lucru cu conducătorii administrațiilor publice locale domnii Gafeli Alexei, primarul s. Coșnița, Berzan Valeriu, primarul s. Doroțcaia, Brînză Igor, primarul s. Molovata, Gazea Oleg, primarul s. Molovata Nouă, Tanasiev Tudor, primarul s. Holercani, Soltan Iurie, primarul s. Pîrîta. De asemenea, la întrunire au participat și vicepreședintele raionului, dl Sandul Valeriu și secretarul Consiliului raional, dl Grigoriev Sergiu. Șdința s-a început pe o notă pozitivă și anume cu felicitări la adresa dlui Gafeli Alexei, care pe data de 5 iunie și-a omagiat ziua de naștere.
În continuare, în cadrul ședinței au fost puse în discuție un șir de întrebări ce vizează localitățile sus-menționate. Astfel, aleșii locali, au discutat programul implementat de Guvernul Republicii Moldova cu privire la reparația drumurilor locale și a trotuarelor. Totodată, conducătorii APL au fost informați despre vizita Ambasadorului Uniunii Europene, dl Peter Michalko, care a manifestat interes de a face cunoștință cu localitățile raionului Dubăsari, astfel, va veni în teritoriu, pe data de 13 iunie curent. Pentru vizita dată au fost expuse propuneri vizavi de înaintarea unui proiect pilot pentru raionul Dubăsari legat de dezvoltarea infrastructurii, economiei, etc.
Totodată, a fost abordată problema gropilor de depozitare a deșeurilor din intravelanul localităților Coșnița și Pîrîta, anume amplasarea acestora, ce se răsfrânge asupra aspectului estetic al localităților date. Pe marginea problemei abordate de către edilii localităților din platoul Coșnița au fost analizate mai multe propuneri pentru soluționarea acesteia ca crearea unui poligon de depozitare în carierea de la marginea s. Doroțcaia, să fie creat un acord între aceste primării sau crearea unei întreprinderi municipale ce se va ocupa de depozitarea deșeurilor, iar primăriile să fie responsabile de colectarea gunoiului, acest lucru să fie realizat în baza unei plăți lunare achitată de către fiecare locuință în parte.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Dialogul și conlucrarea între administrațiile publice locale – o cale de soluționare a problemelor din teritoriu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta