Harta site-ului
Ajutor
Dialog despre coeziunea socială
Dialog despre coeziunea socială

La invitaţia Organizaţiei UN WOMEN şi Asociaţiei „Institutim Virtutes Civilis” dna M. Jimbei, vicepreşedintele r-nului Dubăsari, a participat în cadrul unei Conferinţe naţionale „Dialog despre coeziunea socială”, care a avut loc la Chişinău pe data de 14 noiembrie 2018.
Aceasta a avut ca scop consolidarea cunoştinţelor şi capacităţilor tinerilor şi a femeilor, inclusiv a reprezentanţilor grupelor etnice, cu privire la implicarea lor civică şi politică în dezvoltarea societăţii.
Prezenţi la acest eveniment, Dafina GERCHEVA, coordonatoare Rezidentă a ONU şi Reprezentantă Permanentă PNUD în Republica Moldova, Alin Gvidiani, reprezentantul Biroului politici de reintegrare a ţării, Erwan POUCHOUS, Coordonator superior pe probleme politice, Lider de echipă pentru Europa de Est, Departamentul Afacerilor Politice al ONU, Ulziisuren JAMSRAN, Reprezentanta de ţară UN Women Moldova, s-au expus asupra problemelor privind implicarea civică şi promovarea femeilor, tinerilor în politică, asigurarea şi respectarea drepturilor acestora, necesitatea îmbunătăţirii dialogului între bărbaţi şi femei, a coeziunii sociale, care în Moldova este încă una slabă, ea referindu-se la natura coexistenţei între persoane şi grupurile sociale şi instituţiilor din jurul lor.
Mobilizarea femeilor în soluţionarea problemelor comunităţii, participarea şi implicarea civică abordate prin prisma drepturilor omului, istorii de succes ale femeilor – au fost teme de discuţi interesante, ca rezultat fiind identificate mai multe probleme concrete şi propuneri de soluţii de realizare a acestora prin iniţierea diferitor proiecte investiţionale, crearea de servicii sociale, fiind atraşi activ tinerii din localităţi, dar şi întreaga sociatate civilă. Acolo unde se implică femeia – este dezvoltare, este progres, iar rolul ei în societate este incontestabil – fapt menţionat de toţi participanţii Conferinţei.
Maria JIMBEI,
vicepreședintele raionului

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Dialog despre coeziunea socială - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta