Harta site-ului
Ajutor
Dezvoltarea economică locală - misiunea IP IARD
Dezvoltarea economică locală - misiunea IP IARD

La data de 17 ianuarie curent, la Incubatorul de Afaceri din Raionul Dubăsari a avut loc ședința Consiliului de administrare al IP IARD, cu privire la raportul de activitate al incubatorului pentru anul 2019 și executarea bugetului IP IARD pentru anul 2019; cu privire la aprobarea bugetului IP IARD și statele de personal pentru anul 2020; cu privire la acordarea creditului din Fondul Revolving al IP IARD, ÎI „RUS GHENEDIE”.
Dl. Grigore Filipov, Preşedintele raionului Dubăsari, a deschis şedinţa Consiliului de administrare prin salutarea membrilor acesteia și a anunțat ordinea de zi. În cadrul ședinței Dna Sandu Galina, administrator al incubatorului a prezentat un raportul amplu privind activitatea IP IARD pentru anul 2019, în care a stipulat principalele evenimente aferente instituției, seminare/ședințe care s-au petrecut în incinta IP IARD și instruiri/conferințe la care au participat administratorul și rezidenții IP IARD . Prezentînd realizările atinse de Incubatorului de Afacere din Raionul Dubăsari pentru anul 2019, administratorul a menționat faptul că sunt și rezultate de success, astfel promovînd raionul Dubăsari.
Administratorul a adus la cunoștință că lucrul cu rezidenții incubatorului, oferirea informațiilor vizitatorilor incubatorului privind condițiile de incubare, a avut loc pe parcursul anului,asigurînd transparența serviciilor și activităților instituției pe rețelele de socializare.
Totodată a fost prezentată informaţia cu privire la executarea bugetului IP IARD pentru anul 2019. Principala sursă de venit pentru IP IARD o constituie încherierea spațiilor, care se oferă rezidenților la preț redus față de cel commercial. Totuși, în pofida, resurselor financiare limitate, administrația IP IARD a reușit să mențină activitatea instituției și a rezidenților incubați, fără ca să fie alocați bani de la fondator. În cadrul ședinței s-a discutat și subiecte ce țin de suma datoriilor curente nerestituite a rezidenților, achitarea acestora și neadmiterea în viitor.
A fost cu success aprobat și puncul 4 din ordinea de zi, susținută de toți membrii comisiei a Consiliului de administrare al IP IARD, adică acordarea creditului din Fondul Revolving pentru rezidentul incubatorului Rus Ghenadie. Misiunea Fondului este îndreptată spre sporirea capacității de dezvoltare a rezidenților din cadrul IP ”IARD”, în vederea facilitării accesului la finanțare a acestora, prin acordarea resurselor financiare sub forma de împrumut preferențial.
Vă reamintim că Rus Ghenadie, este tînărul cu ambiții de antreprenoriat din raionul Dubăsari, care și-a transformat psiunea în afacere. Întreprinderea preconizează să investească sursa financiară în procurarea utilajului de producere a granulilor și realizarea combifurajelor pentru păsări/animale de curte și fabricarea hranei pentru iepuri, care va fi produsă din materie primă și calitativă și totodată la preț accesibil. Tehnologia de producere a granulilor va fi prima în raionul Dubăsari, unde investiția dată v-a permite crearea a încă 2-3 locuri de muncă.
Preşedintele raionului Dubăsari Dl Grigore Filipov, a adus sincerele mulțumiri Dnei Sandu Galina, administratorul IP IARD, pentru munca depusă și rezultatele obținute în cadrul institiției publice pe tot parcursul anului, dorindui mult success în continuare în activitatea desfășurată în cadrul incubatorului.
Dl Grigore Filipov a subliniat faptul, că misiunea Incubatorului de Afacere constă în dezvoltarea economică locală, prin crearea de noi companii și locuri de muncă, prin stimularea spiritului antreprenorial și atragerea de noi investiții.


Galina SANDU
administrator, IP „Incubatorul de Afaceri Raionul Dubăsari”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Dezvoltarea economică locală - misiunea IP IARD - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta