Harta site-ului
Ajutor
Dezvoltarea Comunitară de către Tineri - un nou atelier de lucru în cadrul proiectului "Tineri Abilitaţi"
Dezvoltarea Comunitară de către Tineri - un nou atelier de lucru în cadrul proiectului "Tineri Abilitaţi"

În perioada 28 mai – 1 iunie 2013 în incinta Centrului de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia” din s. Coşniţa, r. Dubăsari a fost desfăşurat un atelier de lucru privind Dezvoltarea Comunitară de către Tineri.
Atelierul de lucru a fost desfăşurat în cadrul proiectului „Tineri abilitaţi” implementat de ONG Malopolskie  Towarzystwo  Oswiatowe, Polonia (MTO) în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Indigo” şi Consiliul raional Dubăsari cu suportul Solidarity Fund, Polonia.
La eveniment au participat 26 de tineri din 10 comunităţi a raionului Dubăsari, inclusiv din or. Grigoriopol.
Tinerii participanţi au luat cunoştinţă cu diverse metode de participare la dezvoltarea comunitară, cum să iniţieze un proiect investiţional, forme de abordare a problemelor locale şi proceduri de instituire a unei organizaţii obşteşti. Atelierele de lucru au fost conduse de dna  Julie Boudreaux şi dna Alicja Derkowska - formatori polonezi membri ai ONG MTO.
Pe parcursul a celor 5 zile de lucru tinerii au identificat anumite probleme întîmpinate de comunităţile pe care le reprezintă dezvoltînd în acest sens diverse idei de proiect pentru soluţionarea greutăţilor respective.
Ca parte a proiectului „Tineri Abilitaţi” la această etapă ideile de proiect vor fi preluate pentru a fi studiate mai minuţios astfel încît în cele din urmă acestea să se materializeze în proiecte concrete.
Spre finele anului din cadrul proiectului „Tineri Abilitaţi” urmează a fi finanţate circa 10-11 microproiecte în valoare de 1000-1500 dolari SUA, menite să dezvolte abilităţi practice şi concrete în rîndul tinerilor din raion privind participarea la viaţa publică.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dezvoltarea Comunitară de către Tineri - un nou atelier de lucru în cadrul proiectului "Tineri Abilitaţi" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta