Harta site-ului
Ajutor
Dezvoltarea comnităţilor prin cultură
Dezvoltarea comnităţilor prin cultură

  A.O „Tinerii din Stînga Nistrului ” de comun acord cu Direcţia Cultură şi Direcţia de dezvoltare economică, investiţii şi relaţii transfrontaliere din cadrul Consiliului Raional Dubăsari  am participat în perioada 10 – 13 iulie la seminarul teoretic – instructiv cu privire la implimentarea proiectului cultural „Troika – Hub  de dezvoltare culturală în R.Moldova”  un program ce prevede reforma instituţională a caselor de cultură din mediul rural prin implimentarea unor proiecte strict direcţionate în acest sens.
   Ce prevede această reorganizare ??? Ca concept general este de a aplica la programele de proiect  iniţiate de către Fundaţia Culturală Europenaă  prin intermediul  Fundaţiei Soros Moldova cu scopul de a reforma casele de cultură în case de cultură de prestare a serviciilor culturale fapt ce va ajuta la dezvoltarea comunităţilor. 
   Drept exemplu pentru noi a servit prezentările a 12 localităţi care au iniţiat cite trei idei de proiect în domeniul sus expus. Asemenea idei au fost: dezvoltarea agroturismului, constituirea secţiilor meşteşugăreşti, tiparirea revistelor culturale, constituirea muzeului reprisaţilor, cntre de artizanat şi alte idei inovatoare. Un punct ce ma impresionat cel mai mult a  fost că localităţile care le-au fost acceptate ideile de proiect trebuiau sa elaboreze cartografierea localităţii care să includă în sine toate resursele sociale,economice şi culturale din localitate ca potenţial în garantarea durabilităţii proiectului.
   Sa accentuat importanţa A.P.L-lor şi  şi a ONG-lor în implimentarea acestui program naţional, însă avînd în vedere coplexitatea zonei geografice în care se află raionul nostrum acest program ar fi binevenit pentru cetăţenii noştri. Indiferent de problema geografică pe care o avem aici potenţialul cultural al cetăţenilor este bine dezvoltat şi orientat spre perfecţionare şi care merită să fie promovat prin anumite proiecte de genul propus în cadrul acestui program  consacrat culturii rurale.
   Noi participanţii la acest seminar ca reprezentanţi ai sociatăţii civile, administraţiei publice locale şi din doemniul culturii vom depune toate eforturile pentru ai convinge pe finanţatori de a susţine anumite idei de proiect în raionul nostrum. Ca rezultat final este aşteptă  din partea noastră  o ideie de proiect creativă bazată pe dezvoltarea valorilor culturale.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Dezvoltarea comnităţilor prin cultură - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta