Harta site-ului
Ajutor
Desfăşurarea măsurilor comemorative discutate de conducerea raionului cu primarii din teritoriu
Desfăşurarea măsurilor comemorative discutate de conducerea raionului cu primarii din teritoriu

   Organizarea şi desfăşurarea măsurilor de marcare a Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan (15 februarie) şi Zilei Memoriei (2 martie) au fost discutate marţi, 9 februarie anul curent, în cadrul întrunirii de lucru a Preşedintelui raionului cu primarii localităţilor. La şedinţă au fost prezenţi 8 primari din 11, şi anume din satele Oxentea, Doroţcaia, Holercani, Pîrîta, Molovata, Coşniţa, Molovata Nouă şi Ustia, respectiv au lipsit primarii din satele Cocieri, Marcăuţi şi Corjova.
    Adunarea solemnă consacrată aniversării a 27-a de la retragerea contingentului limitat al trupelor armate din Afganistan va avea loc pe data 15.02.2016, începînd cu orele 10:00 în comuna Coşniţa. În acest context, preşedintele raionului dl Grigore Policinschi a solicitat participarea primarilor la acest eveniment, inclusiv a cerut asigurarea prezenţei şi a veteranilor războiului din Afganistan, din localităţile administrative.
    Anual, Ziua Memoriei-Ziua de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din 1991-1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei RM şi a victimelor acestui conflict, este marcată la 2 martie. Reieşind din amplasarea geografică, în raionul Dubăsari, Ziua Memoriei este marcată pe platouri. Astfel, veteranii din platoul Cocieri îşi comemorau camarazii de luptă pe data de 2 martie, iar cei din platoul Coşniţa, pe 14 martie. Anul acesta, reieşind din situaţia financiară nefavorabilă, membrii Asociaţiei raionale a Veteranilor Războiului din 1992 au venit cu propunerea către Preşedintele raionului, de a fi desfăşurate măsuri oficiale comemorative pe data de 2 martie în toate localităţile raionului. La acest capitol, dl Grigore Policinschi, a menţionat că doritorii pot să organizeze în alte zile măsuri comemorative la nivel local. Primarul s. Doroţcaia, dl Berzan Valeriu a propus să fie stabilit un program organizatoric unic. Primarul s. Molovata Nouă, dl Gazea Oleg a solicitat ajutor financiar din partea Consiliului raional pentru marcarea Zilei Memoriei, inclusiv a invitat conducerea raionului la acest eveniment.
    Participanţii întrunirii au stabilit începutul măsurilor comemorative ora 10:30. Totodată, preşedintele raionului a propus ca veteranii să participe la aceste acţiuni în localitatea dorită, inclusiv a menţionat necesitatea emiterii dispoziţiilor la nivel local cu formarea comitetelor organizatorice de marcare a zilei Memoriei.

 

 


Elena CEBAN,

administrator baze de date SASP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Desfăşurarea măsurilor comemorative discutate de conducerea raionului cu primarii din teritoriu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta