Harta site-ului
Ajutor
Deplasare de lucru la Ustia
Deplasare de lucru la Ustia

La data de 28 septembrie curent, conform planului de activitate a Direcţiei agricultură şi cadastru, colaboratorii Direcţiei, în comun cu vicepreşedintele raionului, dl V. Sandul au efectuat o vizită de lucru în satul Ustia. Scopul vizitei a fost întîlnirea cu producătorii agricoli din teritoriu, discutarea problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă aceştia, identificarea modalităţilor prin care conducerea raionului ar putea să le acorde sprijin. Totodată, în cadrul deplasării a fost monitorizată şi recoltarea cartofului, merelor şi altor culturi.
Am avut întîlnire cu dna M. Pîslaru, administrator GŢ “Ghimpu Z.”, dl V. Marcuţa, administrator GŢ “Marcuţa V.” , dl S. Urîtu administrator GŢ “Urîtu S.” şi dl V. Vutcarău, administrator SRL”Elvitis Com”.
Producătorii agricoli au relatat despre activitatea pe parcursul anului 2016,  despre greutăţile înfruntate, despre reuşitele şi nereuşitele fiecăruia.  Cele mai mari probleme întîmpinate de către aceştia sînt: preţul prea mare la apa pentru irigare şi lipsa pieţei de desfacere a producţiei. O altă problemă, dar nu mai puţin importantă este accesul foarte anevoios la sursele de finanţare a sectorului agrar, mai ales cel din partea statului, care permanent se reţine, or finanţarea este necesară la un moment potrivit, nu atunci cînd le este mai convenabil instituţiilor statului, implicate în procesul de fianţare a sectorului agrar.
Producătorii agricoli au primit  asigurarea că Consiliul raional, în măsura posibilităţilor, va acorda tot sprijinul necesar, va contribui cu cunoştinţe şi sfaturi, de atîtea ori de cite ori vor avea nevoie, în procesul de producere, depozitare şi realizare a producţiei agricole.
 

Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Deplasare de lucru la Ustia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta