Harta site-ului
Ajutor
„Democraţia este guvernarea poporului, de către popor, pentru popor”
„Democraţia este guvernarea poporului, de către popor, pentru popor”

Pe data de 17 octombrie, în sala mică de şedinţe a Consiliului raional s-a desfăşurat masa rotundă,  dedicată „ Promovării drepturilor omului şi a egalităţii gender la nivel local”, în cadrul „ Săptămînii europene a democraţiei locale” în raionul Dubăsari.     

O săptămîna a decurs sub  egida " Săptămîna  europeană a democraţiei locale” în raionul Dubăsari. S-au realizat, de către echipa consiliului raional, o mulţime de acţiuni despre popor şi pentru popor:

 1.Vizita preşedintelui raionului dl Grigore Policinschi cu o lecţie de lucru despre democraţia locală la toate liceele din raion. Dumnealui a  explicat liceenilor ce înseamnă democraţie locală şi importanţa acestui principiu în activitatea administraţiei locale.
2. S-a desfăşurat ziua uşilor deschise la Consiliul Raional, unde fiecare putea să vină să vadă cum lucrează specialiştii secţiilor şi direcţiilor, să pună întrebări, să propună mecanisme de îmbunătăţire a procesului decizional.

3. De asemenea s-a organizat concursul de eseuri " Dacă aş fi primar”în localitatea mea. Organizatorii concursul, Centrul de resurse Dialog Pro au selectat 10 instituţii la nivel republican. Din raionul Dubăsari a fost selectat  l.t. "Ion Creangă” din comuna Coşniţa, dar concursul s-a petrecut în toate instituţiile de învăţămînt din raion.

    Masa rotundă a început cu festivitatea de premiere a cîştigătorilor concursului de eseuri " Dacă aş fi primar”. Aici au participat: vice preşedintele raionului Dubăsari dna Maria Jimbei, şefii secţiilor şi direcţiilor, consilieri raionali, locali şi elevi. Preşedintele  Centrului de resurse Dialog Pro, dna Snegureac Lilia  a felicitat învingătoarele, înmînîndu-le cadouri (genţi şi cărţi). Locul I la cîştigat Pasat Vlada, clasa a X-R, locul II Malin Irina clasa a XII-R şi locul III Mamulat Sanda clasa a XI-R. Doamna Snegureac a fost impresionată de lucrările acestor domniţe şi le-a urat în continuare multă prosperitate, aspiraţie spre realizările propuse, " Cine ştie, poate în viitor vor ajunge primari” a meţionat dumneaei. Democraţia înseamnă egalitate în drepturi, indiferent de gen, sex sau naţionalitate, în susţinerea acestei afirmaţii, a specificat : obiectivele săptămînii europene a democraţiei locale, care au fost motivele organizării acestei săptămîni, drepturile omului la nivel local, cum poate fiecare  cetăţean să contribuie la desfăşurarea săptămînii europene a democraţiei locale.
    Masa rotundă a fost ghidată de următoarele principii: democraţie, transparenţă, opinii liber exprimate şi toleranţă. Datorită acestora şedinţa a durat peste timpul planificat, fiind că a fost ce analiza, la ce  atrage atenţia pentru a nu comite unele greşeli pe viitor şi a organiza la o mai înaltă calitate aşa măsuri sociale.
 
                                                                                                    Natalia Ivanov, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

„Democraţia este guvernarea poporului, de către popor, pentru popor” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta