Harta site-ului
Ajutor
Demararea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" raionul Dubăsari", finanțat de Uniunea Europeană.
Demararea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" raionul Dubăsari", finanțat de Uniunea Europeană.

La data de 14.10.2020, în incinta Liceului Teoretic Holercani a avut loc  ședința de începere a lucrărilor de construcție în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Holercani” raionul Dubăsari””. La ședință  au participat dl Grigore Filipov, preşedintele raionului, dl Dmitri Popa, vicepreşedintele raionului, dl Oleg  Secrieru, şef Secţie management proiecte ADR Centru, Eugeniu Pelivan,  consultant implementarea proiectelor (Regiunea Centru), GIZ, reprezentanții antreprenorului - SC „Valdcongrup SRL”, autorul de proiect, responsabilul tehnic, precum şi specialişti în monitorizarea proiectului.
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, reprezentanți ai ADR Centru și Consiliul Raional Dubăsari au semnat contractul de antrepriză, privind executarea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani” raionul Dubăsari””, finanțat de Uniunea Europeană.
Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 114 092,00 lei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.
Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 330 de elevi și 58 de profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.
Liceul va beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului şi izolarea pereților clădirii la sală sportivă, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școală, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției etc. În rezultatul implementării proiectului, consumul de energie în LT Holercani va fi redus de la 106.7 kWh/m2/an la 93.0 kWh/m2/an și emisia de COva fi redusă. 
Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani” raionul Dubăsari” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Demararea lucrărilor în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" raionul Dubăsari", finanțat de Uniunea Europeană. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta