Harta site-ului
Ajutor
Demararea aplicaţiilor complexe la PC
Demararea aplicaţiilor complexe la PC

Astăzi, 05 septembrie ora 10.00, a avut loc prima întrunire de lucru cu participarea tuturor responsabililor care vor fi supuşi controlului la nivelul de pregătire a sistemului de protecţie civilă din teritoriu (autorităţile publice locale de nivelul I, serviciile desconcentrate în teritoriu şi descentralizate ale Consiliului raional) în perioada 05-07 septembrie curent. Întrunirea a fost prezidată de preşedintele Comisiei situaţii excepţionale, preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI. 

Preşedintele raionului a menţionat importanţa şi nivelul înalt de responsabilitate a tuturor membrilor comisiei pentru Situaţii Excepţionale raionale, inclusiv rolul administraţiilor publice locale de nivelul I, în pregătirea şi prezentarea planurilor de activităţi pentru pregătirea sistemului de protecţie civilă din teritoriu, pregătirea formaţiunilor pentru implicare în caz de pericol, prevenirea sau lichidarea în caz de necesitate a posibilelor situaţii excepţionale.

Preşedintele raionului a prezentat comisia care va verifica starea de pregătire a organelor de conducere de nivelul I şi II, informînd tematica aplicaţiilor practice din cadrul controlului care vor avea loc pe data de 7 septembrie curent, ce vor derula sub genericul „Acţiunile organelor de conducere şi forţelor protecţiei civile ale raionului la organizarea lichidării consecinţelor inundaţiilor catastrofale, avariilor de producţie şi epizootiilor”.

Conducătorul autorităţii executive a solicitat o atitudine responsabilă pentru întreaga perioadă a complexului de acţiuni.

În cadrul acestei şedinţe, conducătorul grupului de control al Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale dl Arcadie Popa, maior al Serviciului de Salvare, a menţionat că comisia are ca scop atît monitorizarea pregătirii sistemului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale Dubăsari cît şi şcolarizarea privind implicarea, organizarea, documentarea şi practicile necesare pentru realizarea cu succes a planurilor locale şi republicane din domeniul Protecţiei Civile.

Preşedintele Comisiei Situaţii Excepţionale, dl Grigore Policinschi a menţionat necesitatea de menţinere a disciplinei executorii, cît şi asigurarea unei activităţi în regim normal a tuturor instituţiilor din teritoriul raionului, pe parcursul acestui control, informînd populaţia despre măsurile ce se desfăşoară şi rezultatele controlului respectiv.

Despre acţiunile ulterioare ce vor avea loc, vă vom informa pe parcurs.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Demararea aplicaţiilor complexe la PC - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta