Harta site-ului
Ajutor
Declarația privind arestul preventiv al Președintelui raionului dl Grigore Policinschi
Declarația privind arestul preventiv al Președintelui raionului dl Grigore Policinschi

Stimați concetățeni, colegi, prieteni,
Suntem profund indignați și îngrijorați de reținerea abuzivă și neîntemeiată efectuată de către  Procuratura Anticorupție a Președintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi.

Considerăm că, incriminările aduse domniei sale sunt unele bazate pe interpretarea eronată și ambiguă a cadrului legal. Nici unul din capetele de acuzație aduse dl. Președinte de raion nu corespund realității, iar toate acțiunile pentru care el este bănuit corespund perfect cadrului legal și pot fi pe deplin justificate.
Ținem să menționăm că, Președintele raionului Dubăsari este o personalitate proeminentă, un profesionist adevărat cu o experiență de 22 ani în domeniul Administrației Publice. Dl Grigore Policinschi a deținut 2 mandate de primar al s. Doroțcaia, iar la moment este la cel de al 4-lea mandat consecutiv de Președinte de raion. Actualmente dl.  Policinschi este cel mai longeviv Președinte de raion din Republica Moldova – fapt ce confirmă încrederea și aprecierea activității acestuia de către locuitorii raionului.
Subliniem că, dl Grigore Policinschi, în perioada anilor 2011-2015 a activat în calitate de membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naționale Anticorupție din cadrul CNA; din 2010 este membru al delegației RM în Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei; în 2012 a deținut funcția de Vicepreședinte al Grupului  Socialiștilor la același Congres; din 2010 este vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova. Dl. Președinte este titularul mai multor distincții înalte de stat, precum Ordinul “Gloria Muncii”, “Ordinul de onoare”, medalia MAI “pentru merite”, Crucea “pentru merite”, etc., fiind Cetățeanul de onoare al raionului Dubăsari.
Dl. Policinschi este un adevărat patriot care prin munca sa asiduă a contribuit la crearea și menținerea stabilității politice și economice în cele cincisprezece localități din zona de securitate a țării.
Reținerea domnului președinte poate avea consecințe grave pentru regiune, putînd genera noi provocări și destabilizări ale situației. Acțiunile Procuraturii Anticorupție denigrează imaginea atît a Președintelui, cît și a autorității pe care o reprezintă. 
O astfel de atitudine este inadmisibilă din motiv că afectează substanțial voința cetățenilor de a candida la funcțiile elective.
Facem apel către toate organizațiile internaționale, care au reprezentanțe în Republica Moldova, de a interveni în susținerea dlui Președinte, monitorizînd acest caz care se aliniază în rîndul altor rețineri cu același temei standard – abuzul în serviciu.
În cazul dat nu există premize care ar condiționa aplicarea măsurilor preventive privative de libertate față de președintele raionului.
Reieșind din cele menționate, precum și ținînd cont de starea precară a sănătății dlui președinte solicităm:
- plasarea în libertate a dlui Policinschi și desfășurarea anchetei în condiții non privative de libertate;
- examinarea echidistantă, legală, apolitică și obiectivă a cazului;
- asigurarea dreptului legal la apărare;
- stoparea intimidării aleșilor locali, prin fabricarea dosarelor penale și aducerea acuzațiilor calomnioase.
În cazul ignorării solicitărilor noastre, vom fi nevoiți să recurgem la alte măsuri radicale pentru soluționarea pozitivă a cazului dat.
 
Reprezentanții autorităților publice locale, activului raionului Dubăsari
 
27 septembrie 2017
Mun. Chișinău

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Borsci Natalia
2017-09-27 16:40:26
O persoana valoroasa pentru autoritatea locala ,pentru raionul Dubasari si pentru Moldova.Cerem plasarea în libertate a dlui Policinschi și desfășurarea anchetei în condiții non privative de libertate.
Olga
2017-09-27 17:38:08
Trebuie semnata o petitie pt a pedepsi aceste acte ilegale, iar pentru defăimare si acest arest preventiv, cred ca ar trebui actionati in judecată procurorii CNA, desi desigur este un joc murdar politic. Imi pare foarte rau pentru tot raionul, care suferă din cauza unor asa ridiculitati abuzive. #Vrem presedintele inapoi#!!!
Cernatu
2017-09-27 18:02:16
Fratilor cred ca a venit vremea sa trecem Nistru in partea opusa....!!! Spre Chisinau, aceasta guvernare nu mai are nimic sfint si nu le pasa de nimic!!! Sint gata sa inlature pe oricine numai sa se mentina la guvernare!!! Despre domnul Presedinte cred ca ar foarte putin sa vorbesti numai in cuvinte frumoase,acesta este cu adevarat un om despre care vorbesc faptele!!! Un bun crestin,un mare patriot si un gospodar adevarat!!! LIBERTATE DOMNULUI PRESEDINTE!!!
Андрей
2017-10-02 23:30:34
Ну фачец пресиунь пе арганеле де дрепт....
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Declarația privind arestul preventiv al Președintelui raionului dl Grigore Policinschi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta