Harta site-ului
Ajutor
Debirocratizarea sistemului de raportare în învățământul general
Debirocratizarea sistemului de raportare în învățământul general

Cadrul de aplicare a documentelor de debirocratizare în învățământul general a fost principalul subiect discutat la data de 20 februarie, de către Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul ședinței regionale cu reprezentanții Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), cadrele didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general, precum și directorii, metodiștii instituțiilor de educație timpurie din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Criuleni, Călărași, Dubăsari, Hîncești, Ialoveni și Strășeni.
Activitatea a avut ca scop analiza cadrului de aplicare a modificărilor documentelor de debirocratizare în învățământul general prin promovarea bunelor practici privind eficientizarea și simplificarea procesului de completare a documentației școlare și a rapoartelor în învățământul general.
Ministrul Corneliu Popovici a discutat cu participanții la întrunire despre: implementarea noii generații de curriculă modernizate la disciplinele din treapta primară, gimnazială și liceală aprobate în anul 2018 și anul 2019 și racordarea manualelor școlare la necesitățile Curriculumului Național, importanța debirocratizării sistemului educațional, salarizarea specialiștilor din cadrul OLSDÎ etc.
În cadrul evenimentului au avut loc mai multe ateliere de lucru unde reprezentanții Direcției învățământ general a MECC împreună cu cadrele didactice și de conducere au efectuat analiza contextuală a aplicabilității modificărilor Nomenclatorului tipurilor de documentație școlară din perspectiva: managementului educațional, a obligațiunilor funcționale, a cerințelor organelor cu funcție de evaluare și control din sistemul educațional, a documentelor reglatorii în vigoare etc.
La rândul lor, cadrele didactice și de conducere din instituțiile de educație timpurie au analizat proiectele de documente care urmează a fi propuse spre aprobare și anume: Instrucțiunea cu privire la ocrotirea vieții și sănătății copiilor în instituțiile de educație timpurie și Nomenclatorul tipurilor de documente și rapoarte în educația timpurie. Totodată, ministrul Corneliu Popovici a vizitat sălile de clasă a Liceului Teoretic „B. Dînga” or. Criuleni și a discutat cu elevii și cadrele didactice despre provocările cu care se confruntă în procesul de predare-învățare.
Larisa BRADUCEAN,
șef Direcţie învăţământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Debirocratizarea sistemului de raportare în învățământul general - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta