Harta site-ului
Ajutor
De ziua lor, reprezentanții APL vor cere descentralizare și autonomie locală reală
De ziua lor, reprezentanții APL vor cere descentralizare și autonomie locală reală

Cu ocazia Zilei profesionale a Autonomiei Locale şi lucrătorului APL, sărbătorită anual la data de 1 februarie, reprezentanţii Congresului  Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) vor desfăşura un marş paşnic de solidaritate în susţinerea Descentralizării și Autonomiei Locale Reale. Pentru a nu periclita acțiunea, CALM a făcut un apel la adresa formațiunilor politice să se abțină de la participarea la acest eveniment.

Reprezentanții APL se arată nemulțumiți de ritmul lent și tărăgănarea reformelor în domeniul descentralizării și consolidării autonomiei locale, precum și de condițiile în care activează. Aleșii locali își arată indignarea față de campaniile de defăimare și atitudinea disprețuitoare și discriminatorie din partea instituțiilor centrale și a reprezentanților săi.

CALM a ținut să menționeze, că mitingul de solidaritate și protest va fi o acțiune strict profesională, orientată exclusiv spre atenționarea opiniei publice și a factorilor decizionali asupra situației din domeniul APL, fapt pentru care a rugat actorii politici să se abțină de la participarea la eveniment. Acțiunea de protest va avea loc astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, începînd cu ora 11:00.

sursa : noi.md

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

De ziua lor, reprezentanții APL vor cere descentralizare și autonomie locală reală - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta